Disclaimer: Pisząc i czytając PsychoTrop-a, bierzesz pełną odpowiedzialność za siebie. Prezentowane tresci traktuj z wielkim dystansem.
ZalogujZaloguj O forumO forum O forumRegulamin O forumGaleria Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości
RejestracjaRejestracja UżytkownicyUżytkownicy FAQFAQ StatystykiStatystyki

Google PsychoTrop Zaawansowane
Zaprzyjaźnione
INTEO
Techniki NLP
Wolne Media
PsychoTropEdia
AGaRT
Klinika Sacharuna
Nina2
Podolski

Lista wątków

wojna kosztuje (6)
CHLEB typu KR-IRL. Podstawa to; ENERGIA (antycukrzycowy). (5)
IDEA O POWSZECHNYM ZBAWIENIU (47)
BARDZO SKUTECZNA sztuka walki Bruce'a LEE! (22)
Boli mnie nadgarstek po waleniu w worek :-(((( (11)
Kwitnie forum Jeet Kune Do (9)
Przedstawmy się sobie? (34)
Projekcja astrlana/OOBE/eksterioryzacja (4)
"Oczyścić drzwi percepcji" autorstwa Hustona Smitha (11)
Zapowiedź świata post-copyright (3)
AYAHUASCA - SHAMANIC JOURNEY, AMSTERDAM, HOLANDIA 2010 (1)
Jak trafiłeś na Psycho-Tropa :) (73)
Mam pytanie o oddechu (6)
Explorer i firefox pokazują co innego (9)
Buddyzm: hinayana czy mahayana ? (46)
Buty. Podeszwa, zdrowie. (7)
AC/DC covers - 4 SZMERY - 24.09.2010 - Jelenia Góra (1)
Globalne Ocieplenie (5)
sens istnienia (52)
maryska (42)
Ach ci mężczyźni, (33)
Włocławek (5-7.11.10) 5 Rhythms-prowadzi Sangeet Portalski (1)
takie tam (12)
Sztab wyborczy Janusza Korwina Mikke (16)
"Bo tak lubie i tak będzie" (81)
Urzekające muzyczne kawałki :) (69)
Tajemne praktyki i magiczne rytuały w walce (3)
śnie o tym, że ktoś umrze.. I naprawdę ktoś umiera. (13)
Szanowne Forum (28)
teoria równoległych rzeczywistości (24)
Smak spermy. Z wiekiem odczuwam go inaczej (29)
[zastosowania] [LSD] Najpotężniejszy afrodyzjak (14)
interesujace linki (26)
psychotropia (10)
TRANSCENDENTALNA MEDYTACJA W SZKOŁACH (17)
Spotkanie? (2)
Program Tybetański RatujTybet- możesz pomóc (1)
Poezja mej Duszy (4)
Warsztaty Inteo (10)
Wątek do zbierania opisowych nazw PsychoTropa (45)
Filmiki zlotowe. (42)
Wszyscy tyle samo - szkic systemu (12)
dziś godzina dla ziemi (3)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (2)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (1)
Akcja 100 milionów toreb (8)
WARSZTATY MEDYTACJI KRAKÓW 10-11 KWIECIEŃ (1)
Bioenergetyka - Alexander Lowen (51)
Żeń szeń - doping na sesję ;) (44)
borderline. (23)
Nie chcą krzyża w sali lekcyjnej (38)
[artykuł] Skończmy wreszcie tą głupią wojnę (26)
Filmy online w całości (33)
A jakby wszyscy zarabiali tyle samo ? (14)
Grono i pytanie (6)
OK (8)
To kobiety mają jaja (6)
Pomocy chyba wariuje.... uzależnienie.... emocjonalne.... (105)
mam ochote sie wykrzyczeć! (9)
sens życia (70)

Autor Wiadomość
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-09-20, 12:26   Praca

Tak sobie pomyślałem, że przydałby się wątek, w którym można wpisywać różne swoje pomysły na pracę/zarabianie kasy. Temat przecież mocno chodliwy i priorytetowy - co robić, aby mieć co jeść, gdzie mieszkać i sensownie funkcjonować.
feniks 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-09-20, 18:18   

Nie wiem może byłby popyt nawet na taki dział?

nie tylko o bezrobociu ,ale ogólnie o pracy...
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-09-20, 18:59   

Na razie bym tak nie szastał miejscem i działami. Jest dział życie i tam można poruszać takie tematy. A wątek można przykleić w sumie.

[ Dodano: 20 Wrz 2006 07:13 pm ]
No dobra. To ja rzucam pierwszy pomysł:
własna działalność gospodarcza.

Najważniejsze zalety:
1) Można robić wiele rzeczy i nie być związanym z jednym miejscem. Pracodawca, którego fakturujemy nie ma prawa nas ograniczać. Odrazu też inaczej traktuje - bardziej poważnie. Nie czuje się taki bezpieczny (bo nie jest jedyny).

2) Uczymy się samodzielności i zaradności. Prowadzenie księgowości zmienia podejście do PITów. Wypełnianie deklaracji staje się czymś naturalnym i prostym. Widać ile się wydaje, ile zarabia. Trzymamy rękę na pulsie.

3) Można na podatkach trochę oszczędzić :) (np. kupując sprzęty do użytku biurowo-domowego, albo paliwo).

4) Można wyrobić sobie ciekawe kontakty i być gotowym na wykorzystanie pojawiających się możliwości.
wind 
Wysłany: 06-09-20, 19:31   

Najważniejsze wady:
1. Można nie robić nic jeśli firma ma mały zasięg.
2. Uczymy wyrabiać wyuczoną nieudolność (nieumiejętność) u naszych pracowników
3. Można dopłacić do biznesu jak przyjdzie pani lub smutny pan z US-u (a co tam albo i z ZUS-u) i stwierdzi, że masz apłacić 2 razy więcej ale za to z odsetkami
4. Można stracić na dziwnych kontaktach pojawiających się w siedzibie i proszących o datek na ochroniarzy.
5. Po 60-tej możliwości ma się ich k.... dosyć bo co prawda dają niezłą kasę ale za to nieczęsto.

Masz Igor jakieś jeszcze plusy?
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-09-20, 19:41   

Wind, pisałem o działalności gospodarczej, a nie firmie zatrudniajacej pracowników. To juz większa akcja...

wind napisał/a:[quote]
Można nie robić nic jeśli firma ma mały zasięg.
[/quote]

Tak samo można nie pracować. Jak masz działalność, to możesz zarówno pracować dla kogoś, jak i dla siebie. Jest więcej możliwości.

Uczymy wyrabiać wyuczoną nieudolność (nieumiejętność) u naszych pracowników
[/quote]

No ja nie mam pracowników :) Czasem kogoś na umowę o dzieło zatrudniam, jak mam za dużo roboty, albo nie robię sam tego co ktoś zleca.

Można dopłacić do biznesu jak przyjdzie pani lub smutny pan z US-u (a co tam albo i z ZUS-u) i stwierdzi, że masz apłacić 2 razy więcej ale za to z odsetkami
[/quote]

No można, jak się nie uważa.

Można stracić na dziwnych kontaktach pojawiających się w siedzibie i proszących o datek na ochroniarzy.
[/quote]

No ja mam siedzibę w domu :)

Po 60-tej możliwości ma się ich k.... dosyć bo co prawda dają niezłą kasę ale za to nieczęsto.
[/quote]

No pracując przez 30 lat w jednym miejscu, też można mieć dość...
wind 
Wysłany: 06-09-20, 19:52   

igor napisał/a:[quote]
Wind, pisałem o działalności gospodarczej, a nie firmie zatrudniajacej pracowników.
[/quote]

No to chyba samozatrudnienie ...

No można, jak się nie uważa.
[/quote]

Jak się uważa to też można. Ale cieszę się widząc Twój optymizm. :twisted: Też tak kiedyś myślałem. :twisted:
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-09-20, 20:55   

Wind napisał/a:[quote]
No to chyba samozatrudnienie ...
[/quote]

No racja.
Chociaż w niektórych branżach od samozatrudnienia do szerszej działalności nie jest daleka droga. Np. w informatyce, grafice i wszelkiej działalności polegającej na pracy umysłowej.
Jeśli wykorzysta się do tego Internet (praca zdalna) oraz ma się trochę zdolności interpresonalnych przydatnych w zarządzaniu pracą innych ludzi, to nie jest aż tak czarno.

Wind, skupiłbyś się trochę na pozytywach ;)

ak się uważa to też można. Ale cieszę się widząc Twój optymizm. Twisted Evil Też tak kiedyś myślałem. Twisted Evil
[/quote]

Haha, no swoje z US już przeszedłem. Żona mi przez 3/4 roku nie wysyłała na złość deklaracji.... Za takie coś można pójść do więzienia. Nie mniej, udało się jakoś tą sytuację załagodzić i zapłaciłem tylko 8 tysięcy ;) W zasadzie jedyną i najgorszą rzeczą jaką można zrobić, to nie wysyłanie deklaracji - to już przestępstwo skarbowe. Jak nie płacisz, to tylko się drogo kredytujesz. Jak masz błędy w księgowości, to zawsze można się samo-ukarać symbolicznie i być po prostu miłym dla panów z US oraz wykazać zrozumienie dla ich obrzydliwej pracy i skruchę z powodu zajmowania im czasu :D

Wind, jakie miałeś przygody z US ?
Kain
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-09-21, 08:19   

ja widziałem fajny motyw, siedział se dizadek na długiej w gdańsku koło neptuna, cąły otoczony gołębiami, i sprzedawał karme dla ptaków po 1,5 zł za amłą paczuszke :lol:
ankar 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-09-21, 09:20   

Znajomi mają hurtownię nasion i tylko z tego żyją i to całkiem nieźle, dobrze się sprzedają egzotyczne rośliny a szczególnie kwiaty z tym, że oni siedzą w tym od lat.

A ja chcę na squota a mój chłopak nie chce :(
alchemik 

Wysłany: 06-09-21, 10:51   

[quote]Cytat:
A ja chcę na squota a mój chłopak nie chce
[/quote]

coz - squat to nie taka znowu bulka z maslem - trzeba miec odpowiednie predyspozycje psychiczne. I choc z jednej strony idea ograniczenia sie do jednego plecaka i i zycia z dnia na dzien jest mi bliska, to w praktyce mogloby byc ciezko...

A w przypadku mojej dziewczyny to juz wogole byloby niemozliwe (typ zbieracza przywiazanego do swoich skarbow)...

ale sorry za offtop - jak bym mial pomysl na dzialalnosc to bym ja zalozyl.

no moze jeden jest fajny, szczegolnie w polsce - robic 'art' (3d, anim) do gier komputerowych dla zagranicznych koncernow. Kumpel tak robi i w ciagu dwoch lat z wyrobnika (samozatrudnienie) stal sie szefem i podzleca robote innym. Kasa jak na warunki polskie niezla a dla koncernow niska.
ankar 
Wysłany: 06-09-21, 11:07   

[quote]Cytat:
coz - squat to nie taka znowu bulka z maslem - trzeba miec odpowiednie predyspozycje psychiczne. I choc z jednej strony idea ograniczenia sie do jednego plecaka i i zycia z dnia na dzien jest mi bliska, to w praktyce mogloby byc ciezko...
[/quote]

no cóż ja mam a on zupełnie nie:( od squata lepszy jest ciepły kraj, namiot i owoce na drzewach ale to też nie dla wszystkich:(

grafika też nie dla każdego ale już łatwiej projektować opakowania :)
wind 
Wysłany: 06-09-21, 13:05   

Wind, jakie miałeś przygody z US ?
[/quote]

Za długo by pisać - miałem kilkanaście lat jazd z USem i ZUSem. Na marginesie - przestępstwo skarbowe może być nieumyślne a różnica między wykroczeniem a przestępstwem to próg paru tysięcy złotych (dwa osiemset czy ileś) niezapłaconego podatku. Przypominam o coraz poważniejszym traktowaniu przekraczania prędkości, do zatrzymania prawa jazdy i konfiskaty pojazdu włącznie. Niedługo nieuiszczenie podatku w pełnej wysokości (czyli podanej przez urzędnika) - jako nagminne - może się stać podstawą do wystawienia grzywny w wysokości do 2 mln zł oraz paru lat odsiadki. Ale nie martw się, jako optymista jakoś to sobie wytłumaczysz...

Wind, skupiłbyś się trochę na pozytywach
[/quote]

Ja się skupiam non stop na pozytywach, co jakiś czas przestawiam się na szukanie negatywów by nie zapomnieć o rzeczywistości :lol: :lol:
igor 
Site Admin

Wysłany: 07-01-02, 12:38   

Kolejny pomysł na zarabianie kasy, dla ludzi którzy potrafią zagadać z dziećmi:

Robienie okolicznościowych imprez w przedszkolach. Przed świętami miałem okazję przyglądać się temu z bliska w przedszkolu. Wszystko trwało 2 godziny. Gość który gadał z dziećmi nazywał się krasnal Pixel, był bystry i potrafił radzić sobie z każdą sytuacją i przedszkolakami w różnym wieku, tak że były zadowolone (nawet jak przegrywały w konkursie ;) )
CHIANTI 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-10, 18:41   

:)

Dzisiaj postanowiłam wrócić do starego zawodu:) i zostać wolnym strzelcem :)

Ciekawe co z tego wyjdzie... będę się włóczyć z niewidomymi mężczyznami po mieście:)
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-10, 20:30   

Hm.. jak głuchy ze ślepym :) ehe mnie dopiero czeka poznanie tej słodyczy' jaka pdoobno jest szukanie pracy ;/ buu .. ciekawe od czegos zacząc trzeba
igor 
Site Admin

Wysłany: 07-01-11, 00:34   

Chianti napisał/a:[quote]
Dzisiaj postanowiłam wrócić do starego zawodu:) i zostać wolnym strzelcem. Ciekawe co z tego wyjdzie... będę się włóczyć z niewidomymi mężczyznami po mieście:)
[/quote]

ja bym mógł coś takiego robić, ale też chyba nie w nieskończoność.

[ Dodano: 07-01-11, 00:35 ]
Gwiazdeczka napisał/a:[quote]
ehe mnie dopiero czeka poznanie tej słodyczy' jaka pdoobno jest szukanie pracy
[/quote]

No przyznam się szczerze, że ja jeszcze nigdy nie szukałem. Praca znajdowała mnie :P
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-11, 18:20   

Moze i w mo8im przypadku tak bęzie.... ale nie ukrywam,chciałabym żyć na własną ręke juz.. i liznąć tej dojrzałości a co.. kiedyś trzeba zacząć......
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-11, 18:38   

Moze i w mo8im przypadku tak bęzie.... ale nie ukrywam,chciałabym żyć na własną ręke juz.. i liznąć tej dojrzałości a co.. kiedyś trzeba zacząć......
[/quote]

No a co byś mogła robić, co by liznąć tej dojrzałości ? :lol:
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-11, 22:14   

No jakies kroki.. teraz skończyć szkołe... potem zacząc następna.. realizować... jakas praca.. mieszkanie...być może zmiana miejsca zamieszkania...... cieikawe jakie będa te pierwsze kroki w dorosłość.......
cin 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-11, 22:19   

hehe, ja na razie nie mam pojęcia, jaka praca by mi pasowała, może śmieci będę zbierać :lol: , może liście, może złom, może znaczki :lol:
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-14, 14:26   

cin napisał/a:[quote]
hehe, ja na razie nie mam pojęcia, jaka praca by mi pasowała, może śmieci będę zbierać :lol: , może liście, może złom, może znaczki
[/quote]

załóż dom publiczny z seksem tantrycznym (medytacje, kadzidełka itd ;) )
CHIANTI 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-14, 22:49   

:) hi!

i taniec brzuszka:)
Kain
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-14, 22:54   

a skad jest cytat w twoim podpisie Chianti? :smile:
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-14, 23:00   

Kain napisał/a:[quote]
a skad jest cytat w twoim podpisie Chianti?
[/quote]

No brzmi znajomo ;)
CHIANTI 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-15, 16:08   

a skad jest cytat w twoim podpisie Chianti? :smile:
[/quote]

nie pamiętam:)
dziwne hmm?

Pozdrawiam :slonko:
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-15, 16:17   

To cytat Hanny Krall
http://pl.wikiquote.org/wiki/Hanna_Krall
http://pl.wikiquote.org/wiki/Smutek
CHIANTI 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-15, 17:55   

dziękuję Igor:)
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-15, 19:15   

do usług :cool:
Bromba 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-16, 22:59   

Jak zawsze, ma być o pracy, jest o dupie :twisted:

Witam:)
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 11:34   

Bromba napisał/a:[quote]
Jak zawsze, ma być o pracy, jest o dupie :twisted:
Witam:)
[/quote]

Bromba, co to za wyjątkowa okazja, że wpadłaś? W ogóle, to może oblejemy Twojego pierwszego posta? :lol:
Kain
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 13:32   

no jak to co, za mną zatęskniła :mrgreen:
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 21:29   

no jak to co, za mną zatęskniła
[/quote]

Nie, bo za mną :D
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 21:48   

Zbaczacie z tematu... :)
igor 
Site Admin

Wysłany: 07-01-17, 21:50   

Bo jesteśmy zboczeni...

[ Dodano: 07-01-17, 21:50 ]
Zresztą, nikomu się nie chce pisać na tematy życiowe, to powstają dewiacje

[ Dodano: 07-01-17, 21:50 ]
Gwiazdeczka, potrzebna jest dupa na model do logo ( http://psychotrop.0-700.p...p?p=12142#12142 ). Pożyczysz?
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 21:57   

Moge Twoją wypozyczyć... jak sie zgodzisz :)
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:08   

Hmm, masz forum i też robicie logo z dupą ? :lol:
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:11   

Zrobic....ok... moze razem cos wytworzymy .. czyli swojej nie chcesz użyczyć :lol:
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:14   

znowu nie rozumiem :D
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:25   

Ehh widzisz..nie idzie się dogadać.... coś hapnąłeś :P heh nie rozumiesz- bo nie znasz..ile razy mam ta zasadę pisac :) :chytry:
igor 
Site Admin

Wysłany: 07-01-17, 22:26   

Może i tak. Wolę jednak trzymać standardy komunikacji, co by się jednak rozumieć z jak największą ilością ludzi ;)

[ Dodano: 07-01-17, 22:27 ]
Aby nie było całkiem offtopic - już sobie wyobrażam Twoje interview o pracę.
"Proszę pana, ale musi mnie pan poznać, aby mnie zrozumieć!" :lol:
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:27   

komunikacja międzyludzka ... okalczenoa jakas.. zmykam juz.. a w temacie 'praca.. właśnie jak planujesz swoja karierę zawodową:)
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:28   

Nie planuje żadnej kariery :)
Życie po prostu jest i składa się z wyborów. Dobre wybory - masz pracę i kupę kasy. Złe - leżysz w rynsztoku. Kariera ma jedną główna wadę - rujnuje wolność.
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:32   

I tak " Zycie samo napisze scenariusz...' takie jest moje zdanie :) Co ma byc to.. * dobrano-c
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-01-17, 22:35   

I tak " Zycie samo napisze scenariusz...' takie jest moje zdanie :) Co ma byc to.. * dobrano-c
[/quote]

Co znaczy, że samo napisze scenariusz? za Ciebie? ;)
Bromba 
Wysłany: 07-01-18, 12:44   

"Dobre wybory - masz pracę i kupę kasy. Złe - leżysz w rynsztoku. Kariera ma jedną główna wadę - rujnuje wolność."

Właśnie.
To dziwne...nigdy pieniadze nie miały dla mnie większego znaczenia. Uważałam, że to co mam jest wystarczające, nawet gdy miałam "prawie nic". Od około tygodnia, mam w sobie jakiś dziwny bunt do braku kasy, irytację, niezgodę....
Zamiast konstruktywnie coś z tym zrobić, to siedzę jak ta cipka i pisze o tym.
Ten rok od początku jest do bani, jak tak dalej pójdzie, to poszukam sponsora :hahaha:
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka

Wysłany: 07-01-18, 19:04   

Igorrr ==> NIE ZA MNIE NAPISZE,TO JA MAM NAPISAĆ TAK.. I ZNOWU SIE NIE ROZUMIEMYU :LOL: NASZA KOMUNIKACJA JEST NIEPRZECIĘTNA ! :hahaha:

Bromba==> dokładnie zgadzam się z Twoja wypowiedzią powyżej..... wybory,dobre ok. podobno kto nie ryzykuje ten nie ma .. no ale trzeba myślec z głowa,czasami sa dobre czasami złe te wybory ... trzeba dobrze rozmyślać decyzje.... Życie to podejmowanie decyzji... a co do kariery ..tak czas który mógłbys dla siebie poświęcic... poświęcasz na planowanie kariery .. jeśli do tego chcesz założyc rodzine lub już ja masz, to jak to pogodzić.... co to za zycie siedzieć cały dzień w pracy... nie mieć czasu dla rodziny,dziecka..co dopiero dla siebie... wychodzisz o 8:00 z domu . a z pracy o 19:00 np. ehhh....
Bromba 
Wysłany: 07-01-19, 11:00   

Gwiazdeczko, chodziło mi o uczucia, nie o sam fakt, ale masz rację. To wszystko jest związane z tym, że kobiety mają poczucie misji, a do tego odbierają siebie w społeczeństwie jako istoty pod presją bycia jednocześnie dobrą matką, żoną, kochanką, pracownicą, córką, sąsiadką itd..itp...
Wiem, że mogłabym zacisnąć zęby i poświęcić kupę czasu na pracę, zaciąć się i zacząć robić kasę, ale nie tędy droga. Wolę robić coś, co będzie przynosiło mi satysfakcję, a innym pozytek. Naiwne? Może tak, ale lubię spokój. Będzie dobrze, byle zdrowie było :smile:
Gwiazdeczka 
Gwiazdeczka

Wysłany: 07-01-20, 00:38   

Nie jest ważne nic jeśli nie ma zdrowia dokładnie... gdy go nie ma,zapominasz o celach,radościach o planach ... zaczynasz wtedy skupiać uwagę aby docenic najmniejsze rzeczy i cieszyć się każdym dniem...bo nie wiadomo....
A kobieta fak takem,mimo 21 w. nadal ma przerąbane a funkcje w społeczeństwie jednak wymagają od nas większego poświęcenia... być dokladnie-kochanką,zona,matką,siostrą,dobra pracownicą... i jeszcze sąsiadka.... synowa,córką...:) Nie chodzi o zbijanie kasy na czymś co nie sprawia Ci satysfakcji- robię to co lubie-wkładasz w to więcej pracy tak..??Automatycznie..chęć do pracy co odbija sie na efektywności... :)
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-04-15, 17:42   

Zamiast pracować, można inwestować :)
http://akcje.republika.pl/
Odpowiedz do tematu