Disclaimer: Pisząc i czytając PsychoTrop-a, bierzesz pełną odpowiedzialność za siebie. Prezentowane tresci traktuj z wielkim dystansem.
ZalogujZaloguj O forumO forum O forumRegulamin O forumGaleria Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości
RejestracjaRejestracja UżytkownicyUżytkownicy FAQFAQ StatystykiStatystyki

Google PsychoTrop Zaawansowane
Zaprzyjaźnione
INTEO
Techniki NLP
Wolne Media
PsychoTropEdia
AGaRT
Klinika Sacharuna
Nina2
Podolski

Lista wątków

CHLEB typu KR-IRL. Podstawa to; ENERGIA (antycukrzycowy). (3)
IDEA O POWSZECHNYM ZBAWIENIU (47)
BARDZO SKUTECZNA sztuka walki Bruce'a LEE! (22)
Boli mnie nadgarstek po waleniu w worek :-(((( (11)
Kwitnie forum Jeet Kune Do (9)
Przedstawmy się sobie? (34)
Projekcja astrlana/OOBE/eksterioryzacja (4)
"Oczyścić drzwi percepcji" autorstwa Hustona Smitha (11)
Zapowiedź świata post-copyright (3)
AYAHUASCA - SHAMANIC JOURNEY, AMSTERDAM, HOLANDIA 2010 (1)
Jak trafiłeś na Psycho-Tropa :) (73)
Mam pytanie o oddechu (6)
Explorer i firefox pokazują co innego (9)
Buddyzm: hinayana czy mahayana ? (46)
Buty. Podeszwa, zdrowie. (7)
AC/DC covers - 4 SZMERY - 24.09.2010 - Jelenia Góra (1)
Globalne Ocieplenie (5)
sens istnienia (52)
maryska (42)
Ach ci mężczyźni, (33)
Włocławek (5-7.11.10) 5 Rhythms-prowadzi Sangeet Portalski (1)
takie tam (12)
Sztab wyborczy Janusza Korwina Mikke (16)
"Bo tak lubie i tak będzie" (81)
Urzekające muzyczne kawałki :) (69)
Tajemne praktyki i magiczne rytuały w walce (3)
śnie o tym, że ktoś umrze.. I naprawdę ktoś umiera. (13)
Szanowne Forum (28)
teoria równoległych rzeczywistości (24)
Smak spermy. Z wiekiem odczuwam go inaczej (29)
[zastosowania] [LSD] Najpotężniejszy afrodyzjak (14)
interesujace linki (26)
psychotropia (10)
TRANSCENDENTALNA MEDYTACJA W SZKOŁACH (17)
Spotkanie? (2)
Program Tybetański RatujTybet- możesz pomóc (1)
Poezja mej Duszy (4)
Warsztaty Inteo (10)
Wątek do zbierania opisowych nazw PsychoTropa (45)
Filmiki zlotowe. (42)
Wszyscy tyle samo - szkic systemu (12)
dziś godzina dla ziemi (3)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (2)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (1)
Akcja 100 milionów toreb (8)
WARSZTATY MEDYTACJI KRAKÓW 10-11 KWIECIEŃ (1)
Bioenergetyka - Alexander Lowen (51)
Żeń szeń - doping na sesję ;) (44)
borderline. (23)
Nie chcą krzyża w sali lekcyjnej (38)
[artykuł] Skończmy wreszcie tą głupią wojnę (26)
Filmy online w całości (33)
A jakby wszyscy zarabiali tyle samo ? (14)
Grono i pytanie (6)
OK (8)
To kobiety mają jaja (6)
Pomocy chyba wariuje.... uzależnienie.... emocjonalne.... (105)
mam ochote sie wykrzyczeć! (9)
sens życia (70)
Warto skończyć z paleniem zanim.. (3)

Autor Wiadomość
feniks 
Wysłany: 06-03-25, 22:21   W sprawie działu o narkotykach...

Igor chcialbym poznac Twoją opinie i innych forumowiczów na ten temat:

.Myślę,że wielu ludzi nie pisze tu z powodów tego działu o narkotychach-psychodelikach-strasznie kontrowersyjny temat...

Wielu ludzi tam do tego dzialu w ogóle nie zagląda..
Nie przeszkadza WAM ten dział ...?
Czy wszystko jest ok..?
Gruby 

Wysłany: 06-03-26, 12:46   

[quote]Cytat:
.Myślę,że wielu ludzi nie pisze tu z powodów tego działu o narkotychach-psychodelikach-strasznie kontrowersyjny temat...
[/quote]

To może zaczniemy rozmawiać o przepisach na ciasto, bo to nie jest kontrowersyjne.

feniks napisał/a:[quote]
[/quote]

Ich sprawa.

[/quote]

Mi nie.

[quote]Cytat:
Czy wszystko jest ok..?
[/quote]

Dla mnie tak. Do momentu gdy ktoś nie przychodzi i nie robi takiego zamętu jak robił Jot.
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-03-26, 14:51   

Feniks napisał/a:[quote]
[/quote]

Ja tam zaglądam i wiem że jest mnustwo ludzi, którzy potrzebują takich informacji.

HyperChange jest wyjątkiem na tym forum - moim ogródkiem i będzie istniał niezależnie od woli innych. Chciałbym w nim porządkować swoją wiedzę na temat zastoswania narkotyków psychodelicznych w samorozwoju, bo jest to jak najbardziej realne. Wiedza ta jest złożona, nie sposób jej ogarnąć i uporządkować bez notatek i rozmów z innymi.

No i zauważ, że psychodeliki, to jedyne narkotyki, które nie dają bezwarunkowej przyjemności. W czasie jazd można przepracowywać różne rzeczy. Bo jest jednocześnie przyjemnie i nieprzyjemnie. Można przekroczyć granicę własnego ego, ale też trochę boleśnie. Robie to juz od 8miu lat i wiele zawdzięczam szamańskim praktykom. Chciałym podzielić się tą widzą z innymi zainteresowanymi.

Być może też pojawi się więcej osób, które zechcą pogadać. Nie wszystko dzieje się odrazu.

No i kontrowersyjne tematy to specyfika tego forum i fajnie :) Żadnych tabu.

Mogę zapytać Feniks, o co Ci chodzi i do czego zmierzasz?
feniks 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-26, 18:20   

Jasne-sprawdzam odczucia i opinie innych forumowiczów na temat tego działu .....

Chcę wiedzieć bo ja jestem trochę radykalnie nastawiony do tego działu-

chcę sprawdzić czy jestem osamotniony....dlatego pytam innych forumowiczów... :?:
milena 
Wysłany: 06-03-28, 22:30   

zagladam tam jezeli jest cos nowego, Igora opinie na temat Narkotykow nie sa jednymi ktore poczytuje..
nie przeszkadza mi ten dzial, tym bardziej ze tak jak Igor napisal jest to troche jego dzial i traktuje to wlasnie tak..

W sumie dzieki Igorowi i swgo czasu kontrowersyjnym dyskusja na IPZ, bardzo duzo zaczelam czytac na ten temat...

To chyba wszystko ;)
gohan 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-29, 01:30   

Nie przeszkadza, mało tego - podoba mi się ;)
Ciekawy dział, z którego można się wiele dowiedzieć
feniks 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-30, 00:29   

gohan
Ty na pewno jesteś z Wadowic? :)
gohan 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-30, 19:20   

o co chodzi z tymi Wadowicami? :)
jin kadana 
Wysłany: 06-03-30, 23:25   

"Myślę,że wielu ludzi nie pisze tu z powodów tego działu o narkotychach-psychodelikach-strasznie kontrowersyjny temat... "

e bullshit, ludzie tu nie piszą, bo siedzą na prostym w obsłudze ipzecie, poza tym tam juz się wytworzyła specyficzna atmosfera 30-40 latków pieszczących się po tyłkach i przemysleniach głębii scenariusza "klan" czy "samo zycie"
feniks 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-31, 00:18   

jin
tu może rzeczywiscie troche przesadzilem...

Ale jin wszystko z tym działem dla ciebie jest ok...?
Ja chcę się dowiedzieć,czy moje odczucia, zastrzeżenia są osamotnione czy nie?
jin kadana 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-31, 00:35   

Trudno mi powiedzieć, nie czytam go za bardzo. Temat dragów jest dla mnie nudny.
wassermann 

Wysłany: 06-03-31, 01:36   

[/quote]

nie przeszkadza
Czy wszystko jest ok..?
[/quote]

tak,

a co ciekawy, cenzura Ci sie marzy? jesli temat jest kontrowersyjny to wg. mnie tym bardziej nalezy o nim rozmaiwac, a nie zamiatac pod dywan, chociaz ja tu osobiscie zadnej kontrowersji nie widze. Igor nie idoktrynuje tutaj ludzi tylko wyraza swoje zdanie, inni maja inne zdanie na ten temat i tez je moga wyrazic, np. jot byl przeciw narkotykom i glosno o tym mowil.

w czym problem ciekawy? na czym polega twoje radykalne nastawienie ? podziel sie twoja opinia na pewno bedzie ciekawa :)
geminus 

Wysłany: 06-03-31, 01:40   

Igor
[quote]Cytat:
Można przekroczyć granicę własnego ego
[/quote]
W taki sposób to Igor bawiłem sie 20 lat temu.Wiesz to jakby porównać wyrzucenie ptaszka w klatce ,który się urodził w domku za okno razem z klatką.Poogladasz ,poogladasz i zostajesz wciągnięty do chaty.Jak ktoś ciebie wyrzuci i tam zostaniesz w klatce to nic nie zrobisz ,najpierw uwolnij sie z klatki i spróbuje chociaż stanąć na parapecie sam ,hehehe

Mój stosunek do narkotyków obojetnie jakich jest jednoznaczny i wyrażałem go ,nie będę powtarzał natomiast Igor moze mieć inny ale to nie powód zebyśmy skakali sobie do gardła albo się nie lubili ,no nie Igor?

Uważam że dział powinien być jak najbardziej hermetyczny jeśli juz istnieje.
feniks 
Wysłany: 06-03-31, 18:38   

wasser
ja wypowiadałem się w tamtym dziale np.w wątku:"Z całym szacunkiem chyba Was popierdoliło"....
Chciałem ,aby reszta forumowiczów sie do tego odniosła-bo niektórzy tam nie zaglądają...

geminus
[quote]Cytat:
Uważam że dział powinien być jak najbardziej hermetyczny jeśli juz istnieje.

[/quote]

Chyba sie z Twą oceną zgadzam jak ją rozumiem...
Co rozumiesz pod słowami jak najbarziej hermetyczny jak to technicznie sobie wyobrażasz...?
Gruby 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-03-31, 19:09   

Co rozumiesz pod słowami jak najbarziej hermetyczny jak to technicznie sobie wyobrażasz...?
[/quote]

Można wprowadzić hasło do takiego działu jeżeli ma być dostępny dla zainteresowanych.
geminus 

Wysłany: 06-03-31, 20:36   

Feniks
[quote]Cytat:
[/quote]
Rozumiem że w innych różnych tematach nie bedzie narkomańskich tekstów zachecających to brania :lol:
Np.w temacie o wypoczynku "fajnie wypoczynek połączyć z..."
np.w tepacie o rowerach "fajnie pojeżdzić a zwłaszcza po zażyciu..."
plus instrukcje zażywania.
Technicznie to musiałby być moderator a jeśli nie ma to użytkownicy musieliby zwracać na to uwagę a jeśli zwracają to nie być traktowni jako wrogowie ćpających bo admin nie wiem czy potrafi być na tyle obiektywny i ich nie pobanować lub nakręcić sprawy poniżając :lol:

Pozdrówki. :)
Aleksandra 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-04-01, 21:24   

mi to sie wydaje, że jak coś jest zakazane, chowane na hasło itp to na pewno jest bardzo ciekawe... Raczej pobudzi ciekawość zaglądających.

Jak sobie wyobrażacie decydowanie o tym, kto ma takie hasło znać a kto nie?
Gruby 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-04-01, 22:57   

Aleksandra napisał/a:[quote]
Jak sobie wyobrażacie decydowanie o tym, kto ma takie hasło znać a kto nie?
[/quote]

Może mały teścik o dragach hehehe ;)
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-04-02, 01:18   

Aleksandra napisał/a:[quote]
mi to sie wydaje, że jak coś jest zakazane, chowane na hasło itp to na pewno jest bardzo ciekawe... Raczej pobudzi ciekawość zaglądających.
[/quote]

No dokładnie. To juz przetrenowany schemat :)

geminus napisał/a:[quote]
Rozumiem że w innych różnych tematach nie bedzie narkomańskich tekstów zachecających to brania Laughing
Np.w temacie o wypoczynku "fajnie wypoczynek połączyć z..."
np.w tepacie o rowerach "fajnie pojeżdzić a zwłaszcza po zażyciu..."
plus instrukcje zażywania.
[/quote]

Wiesz, jeśli dyskusja będzie np. o szamaniżmie w dziale "Zdrowie", to nawiązanie do psychodelików nie jest niczym niezwykłym. Oczywiście zgadzam się z tym, że pisanie wszędzie o narkotykach to przegięcie, tak samo jak jechanie po Bapaszce wszędzie Geminus :lol:

echnicznie to musiałby być moderator a jeśli nie ma to użytkownicy musieliby zwracać na to uwagę a jeśli zwracają to nie być traktowni jako wrogowie ćpających bo admin nie wiem czy potrafi być na tyle obiektywny i ich nie pobanować lub nakręcić sprawy poniżając
[/quote]

Zaproponowałem regulamin PT. Załatwia sprawe po Twojemu.
HyperChange pozostaje poza tym regulaminem, ale się będe konsultował z forum, jako ogół daje godne uwzględnienia sugestie.

Gruby napisał/a:[quote]
Może mały teścik o dragach hehehe
[/quote]

Co masz dokładniej na myśli?
Gruby 

Wysłany: 06-04-02, 01:31   

igor napisał/a:[quote]
Co masz dokładniej na myśli?
[/quote]

Jeżeli pojawił się pomysł tego żeby do działu HyperChange nie miały dostępu wszystkie osoby to trzeba by było wymyślić sposób jak miał by być dokonywany sposób selekcji ludzi.

Jeżeli chodzi o test to potraktowałem to trochę żartobliwie, ale jeżeli miało by się stać tak jak napisałem wyżej to może nie był by to najgorszy pomysł, bo wtedy wypowiadali by się tam ludzie którzy cos wiedzą na ten temat i nie było by nie potrzebnych kłótni na wymyślone na poczekaniu argumenty które mają się nijak do rzeczywistości.

Ewentualnie może być tak że dany user może wysłać meila do admina który daje owe hasło, ale w momencie gdy ktoś zaczyna robić burdy to dostaje bana na ten dział nie odwracalnie.
Ostatnio zmieniony przez Gruby 06-04-02, 01:33, w całości zmieniany 1 raz  
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-04-02, 01:33   

Gruby napisał/a:[quote]
Jeżeli chodzi o test to potraktowałem to trochę żartobliwie, ale jeżeli miało by się stać tak jak napisałem wyżej to może nie był by to najgorszy pomysł, bo wtedy wypowiadali by się tam ludzie którzy cos wiedzą na ten temat i nie było by nie potrzebnych kłótni na wymyślone na poczekaniu argumenty które mają się nijak do rzeczywistości.
[/quote]

Czyli chodzi o prawo do pisania?
geminus 

Wysłany: 06-04-02, 01:33   

Igor
[quote]Cytat:
Zaproponowałem regulamin PT. Załatwia sprawe po Twojemu.
[/quote]
Regulaminy tworzą sztywność według mnie bezsensu a po mojemu to nic nie ma ,to były posty pod ewentualne rozważania.
[quote]Cytat:
ale się będe konsultował z forum, jako ogół daje godne uwzględnienia sugestie.
[/quote]
No i uważam ze to wystarczy :lol:

Pozdrówki.
Gruby 
[avatar ukryty]
Wysłany: 06-04-02, 01:34   

igor napisał/a:[quote]
Czyli chodzi o prawo do pisania?
[/quote]

Tak.
igor 
Site Admin

Wysłany: 06-04-02, 01:45   

Regulaminy tworzą sztywność według mnie bezsensu a po mojemu to nic nie ma ,to były posty pod ewentualne rozważania.
[/quote]

Ja tez jestem za minimalizmem regulaminu. Możemy się zastanowić co jest niezbędne i z czym się prawie zawsze zgadzamy.

[ Dodano: 02 Kwi 2006 01:17 am ]
W taki sposób to Igor bawiłem sie 20 lat temu.Wiesz to jakby porównać wyrzucenie ptaszka w klatce ,który się urodził w domku za okno razem z klatką.Poogladasz ,poogladasz i zostajesz wciągnięty do chaty.Jak ktoś ciebie wyrzuci i tam zostaniesz w klatce to nic nie zrobisz ,najpierw uwolnij sie z klatki i spróbuje chociaż stanąć na parapecie sam ,hehehe
[/quote]

Tz. że najpierw samorozwój a potem narkotyki?
Nina2 
Wysłany: 06-04-19, 11:09   

W taki sposób to Igor bawiłem sie 20 lat temu.Wiesz to jakby porównać wyrzucenie ptaszka w klatce ,który się urodził w domku za okno razem z klatką.Poogladasz ,poogladasz i zostajesz wciągnięty do chaty.Jak ktoś ciebie wyrzuci i tam zostaniesz w klatce to nic nie zrobisz ,najpierw uwolnij sie z klatki
[/quote]

Ja tez, ze 30 lat temu. I odtad zaczal sie moj samorozwoj. W klatce nie jestem. Umiem latac.
HyperChange to jedyne obiektywne forum jakie na ten temat znam. Potrzebne jest chocby dla rownowagi, aby 'audiatur et altera pars'.
I przy tym jest nadzwyczaj ciekawe. Thx, Igor!
alchemik 

Wysłany: 06-04-19, 13:31   

A mi sie ten dzial podoba i jest to jedna z glownych przyczyn dla ktorych jestem na tym forum. Podoba mi sie wymiana pogladow na te kwestie nie tylko z entuzjastami (hyperreal) ale tez z ludzmi o odmiennych pogladach. Szczegolnie jesli sa mocni w tematach typu psychologia/psychiatria/terapia.

Dzial powinien byc jak najbardziej dostepny, zadnych hasel i innych takich. Jesli ktos atakuje ad persona i uchyla sie od odpowiedzi to sam sie kompromituje i to zwyczajnie widac.

co do pytania 'dlaczego ludzie z IPZ tu nie pisza' zgodze sie z opinia jin'a.

poza tym dlaczego dzial 'hyperchange' mialby wogole kogokolwiek odstraszac?
Odpowiedz do tematu