Wielu ludzi tam do tego dzialu w ogóle nie zagląda..
Ja tam zaglądam i wiem że jest mnustwo ludzi, którzy potrzebują takich informacji.
HyperChange jest wyjątkiem na tym forum - moim ogródkiem i będzie istniał niezależnie od woli innych. Chciałbym w nim porządkować swoją wiedzę na temat zastoswania narkotyków psychodelicznych w samorozwoju, bo jest to jak najbardziej realne. Wiedza ta jest złożona, nie sposób jej ogarnąć i uporządkować bez notatek i rozmów z innymi.
No i zauważ, że psychodeliki, to jedyne narkotyki, które nie dają bezwarunkowej przyjemności. W czasie jazd można przepracowywać różne rzeczy. Bo jest jednocześnie przyjemnie i nieprzyjemnie. Można przekroczyć granicę własnego ego, ale też trochę boleśnie. Robie to juz od 8miu lat i wiele zawdzięczam szamańskim praktykom. Chciałym podzielić się tą widzą z innymi zainteresowanymi.
Być może też pojawi się więcej osób, które zechcą pogadać. Nie wszystko dzieje się odrazu.
No i kontrowersyjne tematy to specyfika tego forum i fajnie Żadnych tabu.
Mogę zapytać Feniks, o co Ci chodzi i do czego zmierzasz?
zagladam tam jezeli jest cos nowego, Igora opinie na temat Narkotykow nie sa jednymi ktore poczytuje..
nie przeszkadza mi ten dzial, tym bardziej ze tak jak Igor napisal jest to troche jego dzial i traktuje to wlasnie tak..
W sumie dzieki Igorowi i swgo czasu kontrowersyjnym dyskusja na IPZ, bardzo duzo zaczelam czytac na ten temat...
"Myślę,że wielu ludzi nie pisze tu z powodów tego działu o narkotychach-psychodelikach-strasznie kontrowersyjny temat... "
e bullshit, ludzie tu nie piszą, bo siedzą na prostym w obsłudze ipzecie, poza tym tam juz się wytworzyła specyficzna atmosfera 30-40 latków pieszczących się po tyłkach i przemysleniach głębii scenariusza "klan" czy "samo zycie"
a co ciekawy, cenzura Ci sie marzy? jesli temat jest kontrowersyjny to wg. mnie tym bardziej nalezy o nim rozmaiwac, a nie zamiatac pod dywan, chociaz ja tu osobiscie zadnej kontrowersji nie widze. Igor nie idoktrynuje tutaj ludzi tylko wyraza swoje zdanie, inni maja inne zdanie na ten temat i tez je moga wyrazic, np. jot byl przeciw narkotykom i glosno o tym mowil.
w czym problem ciekawy? na czym polega twoje radykalne nastawienie ? podziel sie twoja opinia na pewno bedzie ciekawa
W taki sposób to Igor bawiłem sie 20 lat temu.Wiesz to jakby porównać wyrzucenie ptaszka w klatce ,który się urodził w domku za okno razem z klatką.Poogladasz ,poogladasz i zostajesz wciągnięty do chaty.Jak ktoś ciebie wyrzuci i tam zostaniesz w klatce to nic nie zrobisz ,najpierw uwolnij sie z klatki i spróbuje chociaż stanąć na parapecie sam ,hehehe
Mój stosunek do narkotyków obojetnie jakich jest jednoznaczny i wyrażałem go ,nie będę powtarzał natomiast Igor moze mieć inny ale to nie powód zebyśmy skakali sobie do gardła albo się nie lubili ,no nie Igor?
Uważam że dział powinien być jak najbardziej hermetyczny jeśli juz istnieje.
wasser
ja wypowiadałem się w tamtym dziale np.w wątku:"Z całym szacunkiem chyba Was popierdoliło"....
Chciałem ,aby reszta forumowiczów sie do tego odniosła-bo niektórzy tam nie zaglądają...
geminus
Cytat:
Uważam że dział powinien być jak najbardziej hermetyczny jeśli juz istnieje.
Chyba sie z Twą oceną zgadzam jak ją rozumiem...
Co rozumiesz pod słowami jak najbarziej hermetyczny jak to technicznie sobie wyobrażasz...?
Co rozumiesz pod słowami jak najbarziej hermetyczny jak to technicznie sobie wyobrażasz...?
Rozumiem że w innych różnych tematach nie bedzie narkomańskich tekstów zachecających to brania
Np.w temacie o wypoczynku "fajnie wypoczynek połączyć z..."
np.w tepacie o rowerach "fajnie pojeżdzić a zwłaszcza po zażyciu..."
plus instrukcje zażywania.
Technicznie to musiałby być moderator a jeśli nie ma to użytkownicy musieliby zwracać na to uwagę a jeśli zwracają to nie być traktowni jako wrogowie ćpających bo admin nie wiem czy potrafi być na tyle obiektywny i ich nie pobanować lub nakręcić sprawy poniżając
mi to sie wydaje, że jak coś jest zakazane, chowane na hasło itp to na pewno jest bardzo ciekawe... Raczej pobudzi ciekawość zaglądających.
No dokładnie. To juz przetrenowany schemat
geminus napisał/a:
Rozumiem że w innych różnych tematach nie bedzie narkomańskich tekstów zachecających to brania Laughing
Np.w temacie o wypoczynku "fajnie wypoczynek połączyć z..."
np.w tepacie o rowerach "fajnie pojeżdzić a zwłaszcza po zażyciu..."
plus instrukcje zażywania.
Wiesz, jeśli dyskusja będzie np. o szamaniżmie w dziale "Zdrowie", to nawiązanie do psychodelików nie jest niczym niezwykłym. Oczywiście zgadzam się z tym, że pisanie wszędzie o narkotykach to przegięcie, tak samo jak jechanie po Bapaszce wszędzie Geminus
geminus napisał/a:
echnicznie to musiałby być moderator a jeśli nie ma to użytkownicy musieliby zwracać na to uwagę a jeśli zwracają to nie być traktowni jako wrogowie ćpających bo admin nie wiem czy potrafi być na tyle obiektywny i ich nie pobanować lub nakręcić sprawy poniżając
Zaproponowałem regulamin PT. Załatwia sprawe po Twojemu.
HyperChange pozostaje poza tym regulaminem, ale się będe konsultował z forum, jako ogół daje godne uwzględnienia sugestie.
Jeżeli pojawił się pomysł tego żeby do działu HyperChange nie miały dostępu wszystkie osoby to trzeba by było wymyślić sposób jak miał by być dokonywany sposób selekcji ludzi.
Jeżeli chodzi o test to potraktowałem to trochę żartobliwie, ale jeżeli miało by się stać tak jak napisałem wyżej to może nie był by to najgorszy pomysł, bo wtedy wypowiadali by się tam ludzie którzy cos wiedzą na ten temat i nie było by nie potrzebnych kłótni na wymyślone na poczekaniu argumenty które mają się nijak do rzeczywistości.
Ewentualnie może być tak że dany user może wysłać meila do admina który daje owe hasło, ale w momencie gdy ktoś zaczyna robić burdy to dostaje bana na ten dział nie odwracalnie.
Ostatnio zmieniony przez Gruby 06-04-02, 01:33, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chodzi o test to potraktowałem to trochę żartobliwie, ale jeżeli miało by się stać tak jak napisałem wyżej to może nie był by to najgorszy pomysł, bo wtedy wypowiadali by się tam ludzie którzy cos wiedzą na ten temat i nie było by nie potrzebnych kłótni na wymyślone na poczekaniu argumenty które mają się nijak do rzeczywistości.
Regulaminy tworzą sztywność według mnie bezsensu a po mojemu to nic nie ma ,to były posty pod ewentualne rozważania.
Ja tez jestem za minimalizmem regulaminu. Możemy się zastanowić co jest niezbędne i z czym się prawie zawsze zgadzamy.
[ Dodano: 02 Kwi 2006 01:17 am ]
geminus napisał/a:
W taki sposób to Igor bawiłem sie 20 lat temu.Wiesz to jakby porównać wyrzucenie ptaszka w klatce ,który się urodził w domku za okno razem z klatką.Poogladasz ,poogladasz i zostajesz wciągnięty do chaty.Jak ktoś ciebie wyrzuci i tam zostaniesz w klatce to nic nie zrobisz ,najpierw uwolnij sie z klatki i spróbuje chociaż stanąć na parapecie sam ,hehehe
W taki sposób to Igor bawiłem sie 20 lat temu.Wiesz to jakby porównać wyrzucenie ptaszka w klatce ,który się urodził w domku za okno razem z klatką.Poogladasz ,poogladasz i zostajesz wciągnięty do chaty.Jak ktoś ciebie wyrzuci i tam zostaniesz w klatce to nic nie zrobisz ,najpierw uwolnij sie z klatki
Ja tez, ze 30 lat temu. I odtad zaczal sie moj samorozwoj. W klatce nie jestem. Umiem latac.
HyperChange to jedyne obiektywne forum jakie na ten temat znam. Potrzebne jest chocby dla rownowagi, aby 'audiatur et altera pars'.
I przy tym jest nadzwyczaj ciekawe. Thx, Igor!
A mi sie ten dzial podoba i jest to jedna z glownych przyczyn dla ktorych jestem na tym forum. Podoba mi sie wymiana pogladow na te kwestie nie tylko z entuzjastami (hyperreal) ale tez z ludzmi o odmiennych pogladach. Szczegolnie jesli sa mocni w tematach typu psychologia/psychiatria/terapia.
Dzial powinien byc jak najbardziej dostepny, zadnych hasel i innych takich. Jesli ktos atakuje ad persona i uchyla sie od odpowiedzi to sam sie kompromituje i to zwyczajnie widac.
co do pytania 'dlaczego ludzie z IPZ tu nie pisza' zgodze sie z opinia jin'a.
poza tym dlaczego dzial 'hyperchange' mialby wogole kogokolwiek odstraszac?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum