Jeśli pragniecie jakiś zmian w wyglądzie, to jest to dobre miejsce, aby je wpisywać.
Geminus sugerował zmianę nazwy (tymczasowo). Nie wiem czy jest to konieczne. Wariatkowo brzmi dość kultowo chociaż może odstraszać niektórych wrażliwszych.
widzialam gdzieś jako rozwiązanie różne skórki. Każdy użytkownik mógł sobie wybrać jedną z kilku i ja się zalogował to ją miał. Dla każdego coś miłego - silver, black i co tam jeszcze.
A mi się ten fiolet nie podoba
No jakby są priorytety. Kolorki to bajer, może zostać na koniec. Stosuje strategię Disneya przy generowaniu pomysłow (wcielanie się w role marzyciela, racjonalisty i krytyka).
Ustaliłem nazwę forum na Psycho-Trop. Jakoś wywołała największy entuzjazm. Jeśli ktoś ma inne propozycje fajne, niech napisze. Nic nie jest przesądzone, tylko raczej chciałem sprowokować do jakiś decyzji
Nie ma dzialu cos w stylu ogolnie o psychologii.
Jak chcialem poruszyc temat snow to musilaem pisac w watku Rozwoj duchowy.
Wolalbym,aby byl tu dzial ogolnie o psychologii czy cos takiego.
J. szkoda czasu-forum opanowane przez wielonickowców [avatar ukryty]
Wysłany: 06-02-25, 12:42
Słuszna uwaga, się przyłączam... i od razu zny przenieść tam
Co tam forma, liczy sie tresc!
(I rysunek Szymona Kobylinskiego: jego ludzik niesie w wyciagnietych rekach jakas bezforemna mase, co mu wycieka przez palce.)
[ Dodano: Sob Lut 25, 2006 12:45 pm ]
Czyli, ze obie wazne.
J.
Słuszna uwaga, się przyłączam... i od razu zny przenieść tam
Zgadzam sie i prosze czy mozna przeniesc Analize snow do Ogolnie o psychologii
[ Dodano: Nie Lut 26, 2006 5:03 pm ]
Moim zdaniem rozwazyc zalozenie nowego dzialu pt.Religia,poruszjacego problemy zwiazane z Bogiem -watki religijne.
Ja w kazdym razie jestem mocno za.
pozdro
[ Dodano: Pon Lut 27, 2006 3:05 am ]
Mozna tez dodac dzial POLITYKA,a wnim komentowac wazne wydarzenia polityczne i spoleczne,rozne kontrowersje np.karykatury Rzeczposopitej itd.
Nie czytałem ,można było przenieść do innego działu.Skoro był napisany ,to ktoś chciał coś przekazać.
Można też stworzyć folder "Kosz"(miejsce na tematy i posty do usunięcia jeśli nie bedzie sprzeciwu) i czas tkwienia tam powiedzmy miesiac po czym mozna wywalić.To mysląc przyszłościowo ,mogą byc np. tematy gdzie ktoś o coś spyta dostanie odpowiedz w sensie linku i finał itd.
to się bedziemy niedługo na dysk dla Igora zrzucać
Prędzej na procka/płytę Forum ma na razie 5MB żywej wagi - soł luziczek.
J. szkoda czasu-forum opanowane przez wielonickowców
Wysłany: 06-03-04, 00:26
Forum IPZtu ma tych megabajtów więcej - koło pół gigabajta.
Mnie bardziej ciekawi transfer na łączach...
[ Dodano: 05-03-2006 ]
Igor - czy to co jest w tym "podręcznym czacie" można np. zapisać w formie osobnego wątku? Czy to ma jakiś termin przydatności do spożycia? Bo mam wrażenie, że jakoś tak mulasto się ściąga i odświeża... to kwestia techniczno-koncepcyjna. Co sądzisz?
I jeszcze jedno - mam nadzieję, że kopię forum trzymasz na innym dysku niż samo forum?
Nic tak nie zniechęca jak forum, które nagle staje się niedostępne
Coś się zepsuło z cytowaniem... w opisie cytatów są inne osoby niż faktyczni autorzy.
igor
Bawilem sie ostatnio z data urodzenia:
jest tam ograniczenie od 1999 (jak pamietam) i 1910....
SKad akuat rok 1910 ....
zadaje takie glupie pytanie...?
Bawilem sie ostatnio z data urodzenia:
jest tam ograniczenie od 1999 (jak pamietam) i 1910....
SKad akuat rok 1910 .... zadaje takie glupie pytanie...?
Feniks, nie wiem. Ja nie pisałem tego forum.
J. napisał/a:
Igor - czy to co jest w tym "podręcznym czacie" można np. zapisać w formie osobnego wątku? Czy to ma jakiś termin przydatności do spożycia? Bo mam wrażenie, że jakoś tak mulasto się ściąga i odświeża... to kwestia techniczno-koncepcyjna. Co sądzisz?
Mowisz o ShoutBoxie? Zmniejszyłem ilość wpisów z 500 do 100. Wiec teraz chodzi lepiej. W bazie wszystko zostaje, ale dostępu nie ma. Raczej nie będe nic zmieniał, bo przy następnym update trzeba będzie robić to samo jeszcze raz.
J. napisał/a:
I jeszcze jedno - mam nadzieję, że kopię forum trzymasz na innym dysku niż samo forum?
Owszem.
J. napisał/a:
Coś się zepsuło z cytowaniem... w opisie cytatów są inne osoby niż faktyczni autorzy.
Nie wiem czemu tak się dzieje. Pomaga kliknięcie kilka razy na miejsce z którego się będzie cytować, a potem zaznaczenie. Trzeba też klikać odpowiedni guzik do cytowania (z posta, z którego się cytuje).
Patrz igor jak wchodze na to forum -to nie widzę (czy ktos napisał nowy post-temat albo niewyraxne to jest)
Jest to za szerokie (albo te opisy działów) są zbyt duże..
Patrz igor jak wchodze na to forum -to nie widzę (czy ktos napisał nowy post-temat albo niewyraxne to jest)
Hmm, no ja widzę. Na jaki link klikasz?
Ja używam: "Zobacz ostatnie posty" oraz "Zobacz posty od ostatniej wizyty"
Feniks, napisz jakąś propozycję, bo ciężko mi coś proponować, jak nie wiem do końca czego oczekujesz. Może załącz screenshota swojego ekranu (tylko po porządnej kompresji w JPG).
wiesz igor...mam inne sprawy na głowie teraz -ważne ,że "problem " został zasygnalizowany...wróce do tego moze póxniej...jak mi ochota nie przejdzie i jesli ktos inny nie bedzie miał jakis pomysłów.
pomysl na zmiane szaty graficznej - wywalic wszystkie cieniowana 3D (sa juz troche passe) - zamiast nich po prostu 3- 4 dobrze dobrane kolory z prostymi plaskimi ikonkami.
[ Dodano: Czw Wrz 21, 2006 11:25 am ]
i masz swoj upragniony minimal igor
[ Dodano: Czw Wrz 21, 2006 11:27 am ]
a w projektowaniu kierowac sie muza toroccocorot, herberta lub mum
Ale mam zajebisty pomysł na design
Normalnie objawienie. Wiedziałem, że nadejdzie
Mało tego, będzie można z tego zrobić piękną, klimatyczną i subtelną animację flash.
Już się nie mogę doczekać, kiedy się w to pobawie.
To wszystko zalezy jak sie rozumie to EGO.
Dla mnie EGO to zbior wzorcow (wytworzenie jakiejs osobowosci) ktore chca byc kims, chca pokazac ze sa lepsze od innych, wyroznic sie itd.
Pochowaly do zakamarkow te czesci nas ktore czuja sie gorsze, niedowartosciowane, czuja sie zerem i same sobie buszuja.
A wiec pozwolic EGU wyszalec sie, wychwalic, dac mu mozliwosc pokazania co to nie ono to nie dawanie po dupsku. To raczej swiadome wypuszczenie go na lake zeby sobie pohasalo.
Ale to jest moje zrozumienie EGO.
Jakie jest Twoje, Igor...?
Moze ktos jeszcze sie wypowie...?
To wszystko zalezy jak sie rozumie to EGO.
Dla mnie EGO to zbior wzorcow (wytworzenie jakiejs osobowosci) ktore chca byc kims, chca pokazac ze sa lepsze od innych, wyroznic sie itd.
Pochowaly do zakamarkow te czesci nas ktore czuja sie gorsze, niedowartosciowane, czuja sie zerem i same sobie buszuja.
Podobnie to widzę.
Można by się jeszcze wgłębiać w klasy programów i może warto. Np. oprócz typowo obciążonych emocjonalnie przekonań, można mieć program sprawiający, że myślimy najpierw o szczególe, a potem o ogóle.
soma napisał/a:
A wiec pozwolic EGU wyszalec sie, wychwalic, dac mu mozliwosc pokazania co to nie ono to nie dawanie po dupsku. To raczej swiadome wypuszczenie go na lake zeby sobie pohasalo.
No dobra, ale żebyśmy nie zgubili sedna - chodziło o nazwę shouta.
On powstał jako próba zapanowania nad potokami słów na shoutboxie, przy różnych przepychankach, odpałach, jazdach, pyskówkach. No bo ani wiadomości na shoucie zostawić się nie da, ani to ładnie nie wygląda, jak się od cip wyzywają dorośli ludzie
Nazwa "ego trening" wpadła spontanicznie. Ale faktycznie mało kto ją rozpoznaje. Ego to dość mało popularny wyraz. A trening - skojarzenie z Geminusem, "trenującym" wzorce u ludzi, przez jechanie po nich beż żenady Też wąska grupa ludzi rozumie w czym rzecz.
Moze być takie spojrzenie na Ego i zrozumienie jakie przedstawiłaś.Wiadomo ,ze to na TEN czas.Rozumiem Ciebie i Twój tok pracy nad sobą.Jest oki
Ego sie boi że jak nie bedzie miało nic do gadania to go nie bedzie i dlatego trzyma w lęku (oczywiście cholernie głeboko ukryty,zakamuflowany nawet jak twierdzi że nie ma Go to jest )Nie ma sie czego bać jak człowiek straci osobowość to bedzie kameleonem
Żartuje oczywiście z tym kameleonem.
[ Dodano: 06-11-29, 19:02 ]
Igor jak zrobisz "od 18 lat" to nawet dziecko zrozumie
Boczny pasek z linkami, informacjami i bannerkami
Myślę, że warto coś takiego dodać z paru powodów:
- na razie raczej jesteśmy wyalienowani - nie mamy "zaprzyjaźnionych stron"
- Linki do Galerii, IPZ są na górze i mało je widać. Mogłyby być na pasku w bardziej czytelniejszej formie (bannerki małe?)
- na tym pasku docelowo można by dodać np. wyświetlanie Ulubionych każdego użytkownika
- Linki do Galerii, IPZ są na górze i mało je widać. Mogłyby być na pasku w bardziej czytelniejszej formie (bannerki małe?)
Ano mało czytelne. Taki baner idzie nałożyć na to co jest?
Cytat:
Boczny pasek z .....
Kolor można zmienić ,mało widoczny
Cytat:
na razie raczej jesteśmy wyalienowani - nie mamy "zaprzyjaźnionych stron"
Jak do linka "Forum IPZ" dodasz napis "zaprzyjaznione forum" to za jednym zamachem odetniesz PT jako klona (bo nie ma co ukrywać ,że powstało z IPZu) i masz do tego zaprzyjażnione forum i już
Kolejne zaprzyjażnione to możesz wrzucić Inteo ,bo sporo ludzi stamtąd pisze tu.
Możesz wrzucić "przebudzenie" na którym jest sporo ciekawych tematów ,no i Admin tam działa a nie gra w Queka
a wogóle to rezerwuje najlepsze miejsce na baner -link do mojej strony ,więc Igor zapamietaj a jak masz coś przeciw to napisz
Baner podoba mi się
Można jeszcze uwypuklić galerię - powiększyć czcionkę lub podkreślić lub zmienić kolor
przeciwieństwo żółtego - niebieski, żeby się nie gryzło to jest teoria kół natury:
wszystkie kolory z jednej ćwiartki koła (wiosna, lato, jesień, zima), wtedy może powstać ciekawe zestawienie tonalne
W widoku wątku doszedł prawy, żółty pasek z listą ostatnich wątków + informacją w nawiasie ile jest postów w wątku + ewentualnym wyboldowaniem, jeśli wątek ma nieprzeczytane posty.
Zmiana designu nastapiła:
* wywalenie niepotrzebnych tekstów i linków
* przegrupowanie linków
* dodanie paska na indeksie z lewej strony i rozłozenie elementów pochodzących z dotychczasowego prawego.
* zmiana kolorystyki i rozmiarów niektórych czcionek
Chyba jest lepiej teraz, no ale to nie ostatnie słowo - raczej przygotowanie do zmian (dodatnia obsługi osho zen tarota - losowania i zapisy), oraz listowania ostatnich ważniejszych zmian w PsychoTropEdii na stronie głównej forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum