Disclaimer: Pisząc i czytając PsychoTrop-a, bierzesz pełną odpowiedzialność za siebie. Prezentowane tresci traktuj z wielkim dystansem.
ZalogujZaloguj O forumO forum O forumRegulamin O forumGaleria Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości
RejestracjaRejestracja UżytkownicyUżytkownicy FAQFAQ StatystykiStatystyki

Google PsychoTrop Zaawansowane
Zaprzyjaźnione
INTEO
Techniki NLP
Wolne Media
PsychoTropEdia
AGaRT
Klinika Sacharuna
Nina2
Podolski

Lista wątków

CHLEB typu KR-IRL. Podstawa to; ENERGIA (antycukrzycowy). (3)
IDEA O POWSZECHNYM ZBAWIENIU (47)
BARDZO SKUTECZNA sztuka walki Bruce'a LEE! (22)
Boli mnie nadgarstek po waleniu w worek :-(((( (11)
Kwitnie forum Jeet Kune Do (9)
Przedstawmy się sobie? (34)
Projekcja astrlana/OOBE/eksterioryzacja (4)
"Oczyścić drzwi percepcji" autorstwa Hustona Smitha (11)
Zapowiedź świata post-copyright (3)
AYAHUASCA - SHAMANIC JOURNEY, AMSTERDAM, HOLANDIA 2010 (1)
Jak trafiłeś na Psycho-Tropa :) (73)
Mam pytanie o oddechu (6)
Explorer i firefox pokazują co innego (9)
Buddyzm: hinayana czy mahayana ? (46)
Buty. Podeszwa, zdrowie. (7)
AC/DC covers - 4 SZMERY - 24.09.2010 - Jelenia Góra (1)
Globalne Ocieplenie (5)
sens istnienia (52)
maryska (42)
Ach ci mężczyźni, (33)
Włocławek (5-7.11.10) 5 Rhythms-prowadzi Sangeet Portalski (1)
takie tam (12)
Sztab wyborczy Janusza Korwina Mikke (16)
"Bo tak lubie i tak będzie" (81)
Urzekające muzyczne kawałki :) (69)
Tajemne praktyki i magiczne rytuały w walce (3)
śnie o tym, że ktoś umrze.. I naprawdę ktoś umiera. (13)
Szanowne Forum (28)
teoria równoległych rzeczywistości (24)
Smak spermy. Z wiekiem odczuwam go inaczej (29)
[zastosowania] [LSD] Najpotężniejszy afrodyzjak (14)
interesujace linki (26)
psychotropia (10)
TRANSCENDENTALNA MEDYTACJA W SZKOŁACH (17)
Spotkanie? (2)
Program Tybetański RatujTybet- możesz pomóc (1)
Poezja mej Duszy (4)
Warsztaty Inteo (10)
Wątek do zbierania opisowych nazw PsychoTropa (45)
Filmiki zlotowe. (42)
Wszyscy tyle samo - szkic systemu (12)
dziś godzina dla ziemi (3)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (2)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (1)
Akcja 100 milionów toreb (8)
WARSZTATY MEDYTACJI KRAKÓW 10-11 KWIECIEŃ (1)
Bioenergetyka - Alexander Lowen (51)
Żeń szeń - doping na sesję ;) (44)
borderline. (23)
Nie chcą krzyża w sali lekcyjnej (38)
[artykuł] Skończmy wreszcie tą głupią wojnę (26)
Filmy online w całości (33)
A jakby wszyscy zarabiali tyle samo ? (14)
Grono i pytanie (6)
OK (8)
To kobiety mają jaja (6)
Pomocy chyba wariuje.... uzależnienie.... emocjonalne.... (105)
mam ochote sie wykrzyczeć! (9)
sens życia (70)
Warto skończyć z paleniem zanim.. (3)

Autor Wiadomość
GdaJan 

Wysłany: 10-02-11, 23:09   Projekcja astrlana/OOBE/eksterioryzacja

Przyszedłem do was z forum OBE. W tematyce siedzę od jakiegoś czasu, tak na dobre od stycznia 2009. Czyli już rok. A co takiego? Tak ogólnie:

[quote]Cytat:
Eksterioryzacja - świadome opuszczanie swojego ciała. Wrażenie przemieszczania się samą swoją duszą\duchem podczas gdy ciało znajduje się w bezruchu.

W języku polskim używa się wymiennie polskiego określenia eksterioryzacja oraz
angielskiego skórtu OOBE lub OBE (Out Of Body Experience - doświadczenia poza ciałem).
[/quote]

Dla zaintersowanych polecam. Traktat o Projekcji Astralnej -Robert Bruce.

Jakieś pół tora miesiąca temu po wielu OBE i zaznajomieniu się z tematyką pod względem praktycznym. Zacząłem odczuwać dyskomfort. Napisałem oto taki post na forum:

[quote]Cytat:

Ekhm, otóż, od jakiegoś czasu zaprzątają mnie myśli, dotyczące iluzji obrazu, niedoskonałości naszej własnej psyche w celu doświadczania projekcji astralnej/OBE.
Pamiętam, jako dziecko, jak bodajże od Mamy, a może gdzieś to zasłyszałem dowiedziałem się o tym iż bramini indyjscy, potrafią odbyć podróż astralną, co w wolnym tłumaczeniu, było wyjściem z ciała. Udaję im się, to po wieloletnich ćwiczeniach fizycznych, medytacji, ascezie i życiu w biedzie. Ów informacje uzyskałem dość wcześnie, bo nie mogłem mieć więcej niż 11 lat. Około 8 lat później, dowiaduje się zupełnie przez przypadek, szukając informacji o Bogu/religi(po prostu sensu zycia), na temat tego co my nazywamy OBE. Jest to proste, łatwe, przyjemne, pomaga w życiu, daje miłość, przygode ;) Coś tu nie pasuje prawda? Od razu się nie zainteresowałem, ale po jakimś czasie, czyli rok temu w okolicach lutego, zacząłem swoją praktykę. Dziwi mnie fakt, że nie minęło dużo czasu.. może z miesiąc, pół tora, a ja już miałem swoje przygody astralne. Większość OBE patrząc w tył, wydaję mi się płytka, na słabej fazie. Z niską świadomością.
Jakoś gdzieś z tyłu głowy zaczęło mi się kołatać, przecież to jest coś co nigdy nie robiłem, coś czego nie robiło większość mojej rodziny, mego rodu, coś co nie robią najbliżsi mnie, ani Polska i większość planety ziemi. Mamy tutaj swoją enklawę, wspieramy się na bazie " doświadczenia innych podobnych", autorytetów w tej dziedzinie jest mało, może z 5?
Jednakże, są ludzie którzy praktykują różne "sztuki" związane z tym tematem, są religie(buddyzm (chociaz nie wiem czemu to religia..)) mnisi z całego świata, związani z tym tematem. Jakiś bramin który jest z któreś tam generacji mistrzów, od pokoleń stwierdza, iż wielcy mistrzowie potrafią podróżować siłą swojego umysłu i odzielić się od ciała, jemu zajęło to 50 lat.
Pytanie jest takie, to co my robimy? Czy to przypadkiem nie jest wysyłanie dzieci tratwą przez atlantyk? Szybka droga do spokoju ? Czuję, że to droga na skrótu, iluzja, mara.
Dlatego, muszę się zastanowić, bardziej skupić na medytacji, na koncentracji, na spokoju uczuć i emocji, nad pracą nad fizyczną stroną mego ciała.

Stawiam fundamenty mego ciała,
świątynia bliższa mej istocie,
pracy dużo mnie czeka,
bowiem pragnień płynie rzeka,
wole iść schodami,
winda poczeka

[/quote]

Aczkolwiek, nie otrzymałem , zasadniczo żadnej odpowiedzi od użytkowników. Po paru tygodniach medytacji nad tą tematyką, teraz jestem pewien. Dla mnie OBE to jednak, jest za daleki krok i za dużo wszystko mnie to kosztowało. Bez przygotowania, i praktyki, jest za dużo wpływów które negatywnie na mnie wpływały.
Cwicze teraz rozciaganie w domu, sztuki walki-(narazie tai chi), zapisuje sie na taniec, no i codziennie medytuje. Czasami wieczorem na leżąco wprowadzam się w relaksujący trans, nic więcej.
Powiem tak, widziałem wiele pięknych rzeczy w przestrzeni mentalno-astralnej, rzadko kiedy się bałem, ale w zasadzie nic z tego pozytywnego nie otrzymalem, to była raczej zabawa. Wolę pomóc sobie w życiu i płaszczyźnie fizycznej, jak zajdzie potrzeba i poczuje impuls, to wrócę ;)
Chciałem się tym z wami, podzielić, bo w zasadzie nie mam z kim ;)

Pozdrawiam
MarS 
[avatar ukryty]
Wysłany: 10-02-12, 00:44   

Napiszę teoretycznie. Są ponoć różne plany astralne. Ci co wchodzą w astral wchodzą w płaszczyzny odpowiadające ich poziomowi. Może dlatego nie ma co tam włazić póki nie podniesie się swojego poziomu. Istnieje ponoć możliwość wyjścia w świat rzeczywisty.
Rutlawski 
[avatar ukryty]
Wysłany: 10-02-22, 21:11   

Ze sw2ej strony mogę jedynie Ci polecić byś odłożył Roberta Bruce'a a wziął się przede wszystkim za Monroe'a.
ori 
http://pp-zarabianie.blogspot.com
[avatar ukryty]
Wysłany: 10-09-05, 14:17   

Kilka miesięcy temu doświadczyłam tego spontanicznie.
Odpowiedz do tematu