Dział Hyde-Park nie ma żadnych ograniczeń formy i treści. Pisz co uważasz i jak chcesz. Ciężkie awantury, po ich zakończeniu, przeniesiemy do archiwum/Kosza.
A może zrobić menu wysuwane z boku zamiast tego które jest w nagłówku forum?
Hmm, nie jestem zwolennikiem wysuwanych menu, na które trzeba czekać.
To w nagłówku będzie przereorganizowane.
[ Dodano: 08-01-24, 09:25 ]
aloja na shoutboxie napisał/a:
otóż, jeśli chodzi o moje odczucia i obserwacje, to forum jest nieczytelne. na pierwszej stronie atakują mnie zewsząd mniej więcej jednakowej wielkości literki, zdania, działy nie odróżniają się zbytnio. może nieco kolorystyję porozróżniaj chiciaż, jeśli nawet uprzesz się, aby było wszystko tak jak teraz
to może zmiana klorystyki w obrębie niektórych działów oraz zmiena wielkości czcionek by nieco sprawę rozjaśniła
[ Dodano: 08-01-25, 18:42 ]
Aloja, działy już się odróżniają (dodałem dla każdego z nich logo). Literki na razie zostają tej samej wielkości. Chyba, że masz konkretne propozycje do rozważenia. Kolorystyka jest przejściowa. Chętnie zobaczę jakiś pomysł na nią.
Ponieważ dział sztuki walki jest dość aktywny i może warto, aby przyciągał bardziej zainteresowanych, został wydzielony jako główne podforum.
Pojawiły się różne propozycje na sygnaturkę graficzną działu. Mi się podoba "zadziorny kotek" Jak macie inne, to wrzucajcie. Coś się wybierze ostatecznie.
* nagłówek strony (tam gdzie jest logo), zmienia się losowo. Pokazywane są różne grafiki. Ogólny zamysł jest taki, aby było to coś ładnego, interesującego, czy zastanawiającego. Fajne pomysły od forumowiczów, a najlepiej gotowe grafiki - bardzo mile widziane.
Szczegóły: http://psychotrop.info/viewtopic.php?t=1083
* Reogranizacji uległy zasady wyświetlania sekcji "zaprzyjaźnione". Teraz pojawia się ona na każdej podstronie forum. Polinkowaliśmy się z interesującym serwisem "Wolne media". Warto sobie tam zaglądać - codziennie wrzucają jakieś artykuły.
* Sekcja "Skok do", została zorganizowana horyzontalnie - i jest jako pasek, pod główną belką z linkami forum (Ostatni post, Losowy wątek, Posty bez odpowiedzi).
a co się stało z "tematem nieprzeczytanym", bo mi zniknęło, a kurde czasami czytam te same posty po kilka razy
Nie łapie, jakim tematem nieprzeczytanym? Nieprzeczytane wątki masz pogrubione po lewej stronie (po zalogowaniu). Jak nie jesteś zalogowany, to są ciemniejszym kolorem.
Nie łapie, jakim tematem nieprzeczytanym? Nieprzeczytane wątki masz pogrubione po lewej stronie (po zalogowaniu). Jak nie jesteś zalogowany, to są ciemniejszym kolorem.
Pewnie chodzi o to że zniknął tekst informujący że dany post jest nie przeczytany.
blu napisał/a:
a co się stało z "tematem nieprzeczytanym", bo mi zniknęło, a kurde czasami czytam te same posty po kilka razy
O tym że dany post jest nie przeczytany informuje ikona koło napisu"wysłany". W momencie gdy post jest nie przeczytany jest ona powiecmy pomarańczowa.
Fakt, ten napis zniknął - to w ramach redukcjonizmu wobec formy. PHPBB2 to soft wodotryskami. Gruby - niezłe oko masz. W sumie nie zauważyłem, ze jak jest pomarańczowa ikona, to wtedy post był nieczytany. Trzeba to gdzieś w FAQ zamieścić i dodać dymek, oraz powiększyć ikonę.
A to że zostało "pomógł" to niby czemu ma służyć ?
Trochę więcej roboty z tym jest - trzeba pomógł pokazać wtedy w profilu.
geminus napisał/a:
Czemu to ma służyć ,ze raz jest avatar a raz ni ma
Temu, aby parolinijkowe posty zajmowały mało miejsca, a nie były rozwleczone. Również temu, aby nie robić sieczki graficznej (przerost formy nad treścią). Rozwiązanie jest dość niestandardowe i rozumiem że budzi zdziwienie. Osobiście mi się bardzo podoba. Można tez na to patrzeć w ten sposób: jak ktoś napisze dłuższego posta, to dostaje nagrodę - wyświetla się jego awatarek
Znajdzie się to w FAQ. Nie wszystko musi być oczywiste od razu
-Wszystko w porządku idż poczytaj FAQ
Myslałem Igor że nie chodzi o wprowadzanie zamieszania i do tego wyjaśnień ale rób jak chcesz
Co do "pomógł" to nadal nie kumam po co to i czemu ma służyć.
-Wszystko w porządku idż poczytaj FAQ
Myslałem Igor że nie chodzi o wprowadzanie zamieszania i do tego wyjaśnień ale rób jak chcesz
Biorąc pod uwagę to, że nowych użytkowników nie przybywa dużo, nie widzę w tym problemu. Dodatkowo warto aby nowi użytkownicy przejrzeli FAQ i zaznajomili się z różnymi funkcjami forum. Np. z wyświetlaniem filmów.
geminus napisał/a:
Co do "pomógł" to nadal nie kumam po co to i czemu ma służyć.
Zgadzam się, że w zasadzie niczemu. Zaszłość historyczna. Wyłączam wobec tego.
No dobra. Przechodzimy na nowe logo, zrobione przez Geminusa
Geminus, jeszcze raz dzięki. Prawdziwy pixel-art-hi-res
Jednocześnie zmieniłem podpis pod logo na "Samoobserwacja, Integracja, Rozumienie". Chyba bardziej adekwatnie oddaje o co chodzi, niż poprzedni i nie powoduje niepotrzebnych napięć semantycznych
Aby nowe zobaczyć nowe nagłówki, pewnie trzeba wcisnąć F5 w przeglądarce, celem odświeżenia cache.
No mojej Agniesi trampek bardziej się podobał. To jest takie bez wyrazu. No może gdyby z .info zrobić piętę to byłby odcisk buta, byłby to trop atak jest to znaczek. Owszem, ładny. A proponował bym autorowi by zobaczył czy nie zamienić kolejności kolorów. lub wogóle kolorów.
No ,przy tej mnogości i ilości pomysłów miałeś trudny wybór loga ,zainteresowanie na forum przeszło wszelkie oczekiwania i sie dziwie ze moje akurat przeszło ,czuje sie wyrózniony
Tak powaznie to może inny pomysł ,pomysł z butem tez mozna dopracować w razie co
Jak parę osób ruszy głowami i innymi kończynami, to lepsiejsze rzeczy powstają..
Ogólnie też mi się podoba (najczęściej następnego dnia, jak coś jest do dupy, to zaczynam to widzieć - bo tak od razu to nie zawsze). Trzeba by jeszcze trochę krawędzie wyrównać.
No ,mi też sie bardziej podoba ta stopa Igora ,niż to co jest w tej chwili ,bo stópka ma jakiś wyraz a to co jest w tej chwili to sztywne jak pieczątka.
Cytat:
to lepsiejsze rzeczy powstają..
Ja bym dał tą stope ,dopracować tylko kształt stopy i litery ,drobne korekty.:)
Jak dla mnie ten znaczek, który już jest tu pokazany jest wystarczająco dobry. Nawet lepiej, że nie jest dokładnie oddający kształt stopy.
Faktem jest to, że trudniej wpasować napis w wyciętą stopę. Tej stopie przydałaby się na pewno obróbka gładkości krawędzi liter no i w moim odczuciu też trochę zredukowanie platfusa.
A na koszulkach zrobimy sobie napis: platfusy są OK.
Dobre dobre
albo
Zostań psychoplatfusem
[ Dodano: 09-10-03, 13:47 ]
Parę dni temu dorobiłem animowany bannerek na górze strony - teraz obrazki zmieniają się bez przeładowania. Trochę się wali w IE, więc polecam zmienić przeglądarkę na FireFoxa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum