Disclaimer: Pisząc i czytając PsychoTrop-a, bierzesz pełną odpowiedzialność za siebie. Prezentowane tresci traktuj z wielkim dystansem.
ZalogujZaloguj O forumO forum O forumRegulamin O forumGaleria Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości
RejestracjaRejestracja UżytkownicyUżytkownicy FAQFAQ StatystykiStatystyki

Google PsychoTrop Zaawansowane
Zaprzyjaźnione
INTEO
Techniki NLP
Wolne Media
PsychoTropEdia
AGaRT
Klinika Sacharuna
Nina2
Podolski

Lista wątków

"Oczyścić drzwi percepcji" autorstwa Hustona Smitha (8)
Zapowiedź świata post-copyright (3)
AYAHUASCA - SHAMANIC JOURNEY, AMSTERDAM, HOLANDIA 2010 (1)
Jak trafiłeś na Psycho-Tropa :) (73)
Mam pytanie o oddechu (6)
Explorer i firefox pokazują co innego (9)
Buddyzm: hinayana czy mahayana ? (46)
Buty. Podeszwa, zdrowie. (7)
AC/DC covers - 4 SZMERY - 24.09.2010 - Jelenia Góra (1)
Globalne Ocieplenie (5)
sens istnienia (52)
maryska (42)
Ach ci mężczyźni, (33)
Włocławek (5-7.11.10) 5 Rhythms-prowadzi Sangeet Portalski (1)
takie tam (12)
Sztab wyborczy Janusza Korwina Mikke (16)
"Bo tak lubie i tak będzie" (81)
Urzekające muzyczne kawałki :) (69)
Tajemne praktyki i magiczne rytuały w walce (3)
śnie o tym, że ktoś umrze.. I naprawdę ktoś umiera. (13)
Szanowne Forum (28)
teoria równoległych rzeczywistości (24)
Smak spermy. Z wiekiem odczuwam go inaczej (29)
[zastosowania] [LSD] Najpotężniejszy afrodyzjak (14)
interesujace linki (26)
Przedstawmy się sobie? (33)
psychotropia (10)
TRANSCENDENTALNA MEDYTACJA W SZKOŁACH (17)
Spotkanie? (2)
Program Tybetański RatujTybet- możesz pomóc (1)
Poezja mej Duszy (4)
Warsztaty Inteo (10)
Wątek do zbierania opisowych nazw PsychoTropa (45)
Filmiki zlotowe. (42)
Wszyscy tyle samo - szkic systemu (12)
dziś godzina dla ziemi (3)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (2)
Warsztat Miłość i prawda, L. Żądło 10-11 kwietnia, Wrocław (1)
Akcja 100 milionów toreb (8)
WARSZTATY MEDYTACJI KRAKÓW 10-11 KWIECIEŃ (1)
Boli mnie nadgarstek po waleniu w worek :-(((( (10)
Bioenergetyka - Alexander Lowen (51)
Żeń szeń - doping na sesję ;) (44)
borderline. (23)
Nie chcą krzyża w sali lekcyjnej (38)
[artykuł] Skończmy wreszcie tą głupią wojnę (26)
Filmy online w całości (33)
A jakby wszyscy zarabiali tyle samo ? (14)
Grono i pytanie (6)
OK (8)
To kobiety mają jaja (6)
Pomocy chyba wariuje.... uzależnienie.... emocjonalne.... (105)
mam ochote sie wykrzyczeć! (9)
Projekcja astrlana/OOBE/eksterioryzacja (3)
sens życia (70)
Warto skończyć z paleniem zanim.. (3)
Praca, pomysły, shakespeare (2)
praca z oddechem (4)
WARSZTATY MEDYTACYJNE KRAKÓW 27-28 LUTY (3)
Awaria laptopa (8)

Autor Wiadomość
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-02-22, 22:08   

Hej Bear. Fajna inicjatywa. Mam nadzieję, że się rozwinie. Są już jakieś inne podobne serwisy?
bear007 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-02-22, 22:27   

Dzieki igor, miło słyszeć że pomysł się podoba. Sam dużo korzystałem i korzystam z freeware i wpadliśmy z kumplami na pomysł, że my też możemy coś wnieść do tego tematu. Także jeżeli ktoś potrzebuje programu za darmo, to serdecznie zapraszam na stronę (podałem ją w poprzednim poście)
igor 
Site Admin

Wysłany: 07-02-23, 08:12   

Przydałoby się, abyście tam zapodali jakieś programy freewarowe. Nie ma też forum - miejsca do podnoszenia ciśnienia ;) Czy zbieracie gdzieś pomysły? Może nie warto wszystkiego pisać samemu - większość rzeczy została napisana. Jakie programy zamierzacie pisać?

BTW:
http://sourceforge.net/softwaremap ;)
bear007 
Wysłany: 07-02-23, 08:59   

Igor, jest forum :) Niedlugo wlasnie planujemy zrobic dzialy dla freeware, ktorych pisac od nowa nie trzeba :)

[ Dodano: 07-02-23, 18:21 ]
BTW :) Touche :) Ta strona jest swietna, tez z niej czesto korzystam, ale to jest strona do gromadzenia projektow. W zasadzie to jest strona do przechowywania projektow. Moja strona ma gromadzic programistów i uzytkownikow.
hanif 
[avatar ukryty]
Wysłany: 07-02-25, 08:49   

W zeszłym tygodniu powstał zaczątek portalu spłecznościowego
http://www.magick.pl/
zapraszam do rejestracji i dodawania swoich textów
strona jest cały czas poprawiana tak więc czekamy na uwagi techniczne i inne
igor 
Site Admin

Wysłany: 07-07-07, 00:02   

Serwis dedykowany debatom i potyczkom słownym. Obecnie w 3 trybach: debata otwarta, pojedynek (2 uczestnicy), król (wygrywa najlepszy argument).
Ciekawa inicjatywa, kolejny klocek do umacniania wizji demokracji sieciowej i dawania narzędzi społeczeństwu obywatelskiemu. Piszą, że tematyka dowolna.
Nawet się zarejestrowałem ;)

http://www.potyczki.pl/
hudyni 
Kyoudan

Wysłany: 08-02-13, 19:07   

Nie wiem czy juzpostowalem na ten temat i moj post zniknal czy wlasnie mialemto zrobic ,ale polecam strone http://www.bright-shadows.net i wogole bylbym za wprowadzeniem tu na forum gdzies watka o zagadkach internetowych np o najtrudniejszej Zest Riddle albo o notpron krux
no i zapraszam do sprawdzenia sie na http://www.bright-shadows.net/
Gruby 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-02-13, 23:31   

hudyni napisał/a:[quote]
wogole bylbym za wprowadzeniem tu na forum gdzies watka o zagadkach internetowych
[/quote]

Ale w czym problem :) Jak chcesz to załóż wątek w odpowiednim dziale - najprawdopodobniej będzie to HP - i już. Może się znajdą chętni.
Jill 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-03-12, 20:36   

A co sądzicie o vilandia.pl?
hudyni 
Kyoudan
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-03-12, 21:57   

no dobra ,ale moe sie ktos wypowiedziec o http://www.bright-shadows.net ? :D
Margo 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-04-09, 21:47   

Ja ostatnio przeczytałam fajną książkę z kategori wiara i życie pt. "Niebo na Ziemi" książka ma swoją stronę, polecam dla tych którzy mają marzenia i chcą je spełnić :)
www.niebonaziemi.pl
MarS 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-04-09, 22:24   

A ja polecam kasetę Ewy Foley "Niebo na Ziemi"
Margo 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-04-10, 22:32   

ale to jest o medytacji :)
moja jest o zupełnie innych rzeczach :) przyziemnych, o pragnieniu i spełnianiu Marzeń o szczęściu i dążeniu do szczęścia. "Niebo na Ziemi" K. Milewskiego to książka psychologiczna, motywująca która pozwala na głęboką refleksję.
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-04-18, 14:08   

http://www.infobot.pl/

Świetna sprawa.
Przez GG jest dostęp do słowników, wikipedii, pogody i innych serwisów informacyjnych. Można dane też dostawać przez smsa.
Cogito 
Nieoświecony Budda

Wysłany: 08-11-17, 23:45   

A ja zapraszam do siebie:

www.rewolucja.nspace.pl

Pokrótce - jest to forum społecznościowe dla wszystkich którzy chcą zmieniać świat na lepsze (czyli generalnie wariatów ;) ). Na razie jest w fazie rozwoju, ale mam nadzieję że co pozytywniejsze i mające coś do powiedzenia (dbamy o netykietę) osoby pomogą nam w jego budowie.

Trzymajcie się ciepło!
MarS 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-11-18, 00:25   

Dbacie o netykietę. Hmm, no to na lepsze nie zmienicie bo lepszego nie osiąga się odrzucając gorsze.
Cogito 
Nieoświecony Budda

Wysłany: 08-11-18, 20:52   

Myślę że w tym co mówisz może być sporo racji.

Lecz, bym nie był źle zrozumiany - jest to forum dla społeczności chcącej zrobić coś dobrego. Staramy się nie izolować i nie odrzucać nikogo, kto chce coś z nami razem budować, ale także dbamy, by na forum dyskutowało się na pewnym poziomie, który sprawi że nie będzie wielkiego bałaganu i braku zrozumienia pomiędzy piszącymi (jednym któremu nie chce się wkleić tekstu do worda, a drugim który ów tekst wkleił, np.). Myślę że te wymogi nie są czymś złym w samym sobie, a jedynie mają na celu ułatwienie pracy serwisu.
MarS 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-11-18, 23:59   

A o co chodzi z tym wklejaniem tekstu do worda?

No i oczywiście to moderator będzie decydował co jest dobre a co złe. Jedyne forum jakie znam mające rozsądne podejście do tematu to psychotrop. Może się zainspirujesz:)
Cogito 
Nieoświecony Budda

Wysłany: 08-11-19, 22:23   

Nie wykluczam że się zainspiruję, choć osobiście preferuję bardziej uporządkowane fora <ba, to co ja tu robię, ktoś się spyta?> :)

Co do worda - to było porównanie odnoszące się do tego, że jednemu się nie chce i nie stara się pisać na temat i tak by inni go zrozumieli (także w odniesieniu do ortografii), drugi zaś będzie wkładał w to dużo więcej pracy. I ci pierwsi dzięki swojemu lenistwu zostawiają innym wysiłek zrozumienia i "zrobienia czegoś" z ich wypowiedzią. Jednym słowem - osobiście nie faworyzuje lenistwa :)
MarS 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-11-19, 23:58   

A co, ktoś robiący błędy to jakiś fuj jest? Albo to, że ma zdolność wypowiedzi taką jaką ma to też fuj? Widać, że póki co to starasz się żyć bez ocen.
Cogito 
Nieoświecony Budda

Wysłany: 08-11-20, 08:40   

Nie jest fuj i jego zdolność wypowiedzi też nie - jest jaka jest :)

Ale to [zachowanie] że mu się nie chce wkleić wypowiedzi do programu który wszystko poprawi, już jest fuj :)

Nie chodzi tu o odrzucanie osoby, a o nie dopuszczenie do zaśmiecenia i chaosu na forum.

[quote]Cytat:
Widać, że póki co to starasz się żyć bez ocen.
[/quote]

To też jest ocena. Tak odnośnie starania - lepsze to, niż nie robienie niczego z sobą i jakimiś negatywami, które każdy ma.

Po za tym - moim zdaniem wychodzisz z błędnego założenia (nie znając mnie jeszcze zresztą), iż jestem przeciwko użytkownikowi, a moim zadaniem jest na moim forum zwalczanie jego wolności (poprzez kilka podstawowych zasad, które wynikają bardziej z rozsądku i podstawowych zasad komunikacji, niż chęci ograniczania kogokolwiek). Jeśli moje wrażenie jest mylne, popraw mnie :)
MarS 

Wysłany: 08-11-20, 11:16   

No akurat ortografia i gramatyka jest niezwykle ważna :D :D:D

[quote]Cytat:
Nie chodzi tu o odrzucanie osoby, a o nie dopuszczenie do zaśmiecenia i chaosu na forum.
[/quote]

I dla zasady następuje odrzucenie. Zasady ponad człowieka i wszystko z powodu własnego wyobrażenia co jest właściwe a co niewłaściwe.
Cogito 
Nieoświecony Budda

Wysłany: 08-11-20, 15:59   

Po to jest społeczność forum, żeby móc modyfikować zasady. W internecie oczywiście jest masa miejsc, więc jeśli kogoś to razi, poprostu nie odwiedzi naszego. Jest to dla mnie zupełnie normalne.

Łatwo jest wyśmiać czyjąś wypowiedź - masz pełne prawo do takiej opinii [o ortografii i gramatyce] Choć przyznam, że bardziej interesują mnie argumenty w merytorycznej dyskusji. Zresztą, przyzwyczaiłem się już do takich reakcji - pod tym względem społeczeństwo nie przejawia wielkiego zróżnicowania, niezależnie od poglądów [szybka ocena - szybka negacja - szybka krytyka]. W każdym razie, pozdrawiam ciepło.
MarS 

Wysłany: 08-11-21, 00:16   

[quote]Cytat:
Łatwo jest wyśmiać czyjąś wypowiedź
[/quote]

Nie wyśmiewanie było moim zamiarem.

[quote]Cytat:
że bardziej interesują mnie argumenty w merytorycznej dyskusji.
[/quote]

Szkoda, że w moim pisaniu nie widziałeś argumentów.

[quote]Cytat:
W każdym razie, pozdrawiam ciepło.
[/quote]

Również.
Margo 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-12-12, 18:32   

ja ostatnio zarejestrowałam się na naprawdę fajnej stronie z której jako nauczyciel i pedagog często korzystam. szkoda że jak byłam na studiach takiego cudeńka nie było :)
www.naleniucha.pl
wg mnie warto. bardzo dużo jest ciekawych artykułów z dziełu nauki społeczne.
igor 
Site Admin
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-12-16, 11:55   

Margo napisał/a:[quote]
ja ostatnio zarejestrowałam się na naprawdę fajnej stronie z której jako nauczyciel i pedagog często korzystam.
[/quote]

Margo, a czego uczysz? :-)
MarS 
[avatar ukryty]
Wysłany: 08-12-16, 12:01   

W moich czasach nauczyciel pedagog to siedział w bibliotece szkolnej i rozmawiał z tymi co robią trudności lub mają kiepskie wyniki.
trzazkhy 
psy-akt
[avatar ukryty]
Wysłany: 09-03-06, 13:10   

to i ja zapodam coś od siebie :)

www.novaqltura.pl muzyka wideo psychodela - blog muzyczny, można znaleść sporo psychoaktywnych terści
mini 
Wysłany: 09-03-09, 22:19   

To może i moja ulubienica: www.jungpoland.org

Portal Psychologii Analitycznej Carla Gustawa Junga- "UNUS MUNDUS". Serwis dotyczy psychoanalizy, nieświadomości, archetypu, mitu, symbolu. Znajdziecie tu forum gdzie poruszanych jest wiele interesujących tematów, możecie wpisywać tam swoje sny zarówno na forum jak i do komnaty snów. Znajdują się tam informacje na temat psychologii analitycznej C. G. Junga, najświeższe newsy dotyczące aktualnych wydarzeń jungowskich zarówno w kraju jak i za granicą, informacje o cieniu człowieka czy w ogóle cieniach ludzkości. Jest również dział zawierający artykuły opisujące negatywny wpływ człowieka na środowisko i wytwory człowieka, które niszczą jego samego. Możecie także przeczytać o nowościach i zapowiedziach wydawniczych oraz skorzystać z psychologicznej porady. Mają tez fajne konkursy nie tylko dla jungistów np. na wakacjach był fotograficzny :-) ) Ah, zapomniałabym, jest minusik - większość info jest po zalogowaniu, ale rejestracja za darmo także dacie radę.
snkkrk 
[avatar ukryty]
Wysłany: 09-06-12, 05:40   

www.arpegio.pl -

:-o GRY , HUMOR , ROZRYWKA , MUZYKA , INFORMACJE , SUPER WYSZUKIWARKA :) :-o
Gruby 
[avatar ukryty]
Wysłany: 09-06-26, 20:22   

Dostałe dzisiaj od koleżanki ciekawą stronkę, można się pośmiać:

Demotywatory
geminus 
[avatar ukryty]
Wysłany: 09-08-28, 21:55   

W centrum dawali reklamy ,a że była ładnie wydana i kolorowa to schowałem w kieszeń ,bo czytać mi sie nie chciało :)
W domu wpukałem adres z reklamówki - www.cofeshop.eu
Odpowiedz do tematu