Dzieki igor, miło słyszeć że pomysł się podoba. Sam dużo korzystałem i korzystam z freeware i wpadliśmy z kumplami na pomysł, że my też możemy coś wnieść do tego tematu. Także jeżeli ktoś potrzebuje programu za darmo, to serdecznie zapraszam na stronę (podałem ją w poprzednim poście)
Przydałoby się, abyście tam zapodali jakieś programy freewarowe. Nie ma też forum - miejsca do podnoszenia ciśnienia Czy zbieracie gdzieś pomysły? Może nie warto wszystkiego pisać samemu - większość rzeczy została napisana. Jakie programy zamierzacie pisać?
Igor, jest forum Niedlugo wlasnie planujemy zrobic dzialy dla freeware, ktorych pisac od nowa nie trzeba
[ Dodano: 07-02-23, 18:21 ]
BTW Touche Ta strona jest swietna, tez z niej czesto korzystam, ale to jest strona do gromadzenia projektow. W zasadzie to jest strona do przechowywania projektow. Moja strona ma gromadzic programistów i uzytkownikow.
W zeszłym tygodniu powstał zaczątek portalu spłecznościowego
http://www.magick.pl/
zapraszam do rejestracji i dodawania swoich textów
strona jest cały czas poprawiana tak więc czekamy na uwagi techniczne i inne
Serwis dedykowany debatom i potyczkom słownym. Obecnie w 3 trybach: debata otwarta, pojedynek (2 uczestnicy), król (wygrywa najlepszy argument).
Ciekawa inicjatywa, kolejny klocek do umacniania wizji demokracji sieciowej i dawania narzędzi społeczeństwu obywatelskiemu. Piszą, że tematyka dowolna.
Nawet się zarejestrowałem
Nie wiem czy juzpostowalem na ten temat i moj post zniknal czy wlasnie mialemto zrobic ,ale polecam strone http://www.bright-shadows.net i wogole bylbym za wprowadzeniem tu na forum gdzies watka o zagadkach internetowych np o najtrudniejszej Zest Riddle albo o notpron krux
no i zapraszam do sprawdzenia sie na http://www.bright-shadows.net/
Ja ostatnio przeczytałam fajną książkę z kategori wiara i życie pt. "Niebo na Ziemi" książka ma swoją stronę, polecam dla tych którzy mają marzenia i chcą je spełnić www.niebonaziemi.pl
ale to jest o medytacji
moja jest o zupełnie innych rzeczach przyziemnych, o pragnieniu i spełnianiu Marzeń o szczęściu i dążeniu do szczęścia. "Niebo na Ziemi" K. Milewskiego to książka psychologiczna, motywująca która pozwala na głęboką refleksję.
Pokrótce - jest to forum społecznościowe dla wszystkich którzy chcą zmieniać świat na lepsze (czyli generalnie wariatów ). Na razie jest w fazie rozwoju, ale mam nadzieję że co pozytywniejsze i mające coś do powiedzenia (dbamy o netykietę) osoby pomogą nam w jego budowie.
Lecz, bym nie był źle zrozumiany - jest to forum dla społeczności chcącej zrobić coś dobrego. Staramy się nie izolować i nie odrzucać nikogo, kto chce coś z nami razem budować, ale także dbamy, by na forum dyskutowało się na pewnym poziomie, który sprawi że nie będzie wielkiego bałaganu i braku zrozumienia pomiędzy piszącymi (jednym któremu nie chce się wkleić tekstu do worda, a drugim który ów tekst wkleił, np.). Myślę że te wymogi nie są czymś złym w samym sobie, a jedynie mają na celu ułatwienie pracy serwisu.
No i oczywiście to moderator będzie decydował co jest dobre a co złe. Jedyne forum jakie znam mające rozsądne podejście do tematu to psychotrop. Może się zainspirujesz:)
Nie wykluczam że się zainspiruję, choć osobiście preferuję bardziej uporządkowane fora <ba, to co ja tu robię, ktoś się spyta?>
Co do worda - to było porównanie odnoszące się do tego, że jednemu się nie chce i nie stara się pisać na temat i tak by inni go zrozumieli (także w odniesieniu do ortografii), drugi zaś będzie wkładał w to dużo więcej pracy. I ci pierwsi dzięki swojemu lenistwu zostawiają innym wysiłek zrozumienia i "zrobienia czegoś" z ich wypowiedzią. Jednym słowem - osobiście nie faworyzuje lenistwa
Nie jest fuj i jego zdolność wypowiedzi też nie - jest jaka jest
Ale to [zachowanie] że mu się nie chce wkleić wypowiedzi do programu który wszystko poprawi, już jest fuj
Nie chodzi tu o odrzucanie osoby, a o nie dopuszczenie do zaśmiecenia i chaosu na forum.
Cytat:
Widać, że póki co to starasz się żyć bez ocen.
To też jest ocena. Tak odnośnie starania - lepsze to, niż nie robienie niczego z sobą i jakimiś negatywami, które każdy ma.
Po za tym - moim zdaniem wychodzisz z błędnego założenia (nie znając mnie jeszcze zresztą), iż jestem przeciwko użytkownikowi, a moim zadaniem jest na moim forum zwalczanie jego wolności (poprzez kilka podstawowych zasad, które wynikają bardziej z rozsądku i podstawowych zasad komunikacji, niż chęci ograniczania kogokolwiek). Jeśli moje wrażenie jest mylne, popraw mnie
Po to jest społeczność forum, żeby móc modyfikować zasady. W internecie oczywiście jest masa miejsc, więc jeśli kogoś to razi, poprostu nie odwiedzi naszego. Jest to dla mnie zupełnie normalne.
Łatwo jest wyśmiać czyjąś wypowiedź - masz pełne prawo do takiej opinii [o ortografii i gramatyce] Choć przyznam, że bardziej interesują mnie argumenty w merytorycznej dyskusji. Zresztą, przyzwyczaiłem się już do takich reakcji - pod tym względem społeczeństwo nie przejawia wielkiego zróżnicowania, niezależnie od poglądów [szybka ocena - szybka negacja - szybka krytyka]. W każdym razie, pozdrawiam ciepło.
ja ostatnio zarejestrowałam się na naprawdę fajnej stronie z której jako nauczyciel i pedagog często korzystam. szkoda że jak byłam na studiach takiego cudeńka nie było www.naleniucha.pl
wg mnie warto. bardzo dużo jest ciekawych artykułów z dziełu nauki społeczne.
Portal Psychologii Analitycznej Carla Gustawa Junga- "UNUS MUNDUS". Serwis dotyczy psychoanalizy, nieświadomości, archetypu, mitu, symbolu. Znajdziecie tu forum gdzie poruszanych jest wiele interesujących tematów, możecie wpisywać tam swoje sny zarówno na forum jak i do komnaty snów. Znajdują się tam informacje na temat psychologii analitycznej C. G. Junga, najświeższe newsy dotyczące aktualnych wydarzeń jungowskich zarówno w kraju jak i za granicą, informacje o cieniu człowieka czy w ogóle cieniach ludzkości. Jest również dział zawierający artykuły opisujące negatywny wpływ człowieka na środowisko i wytwory człowieka, które niszczą jego samego. Możecie także przeczytać o nowościach i zapowiedziach wydawniczych oraz skorzystać z psychologicznej porady. Mają tez fajne konkursy nie tylko dla jungistów np. na wakacjach był fotograficzny ) Ah, zapomniałabym, jest minusik - większość info jest po zalogowaniu, ale rejestracja za darmo także dacie radę.
W centrum dawali reklamy ,a że była ładnie wydana i kolorowa to schowałem w kieszeń ,bo czytać mi sie nie chciało
W domu wpukałem adres z reklamówki - www.cofeshop.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum