Świetne. thx AfterDream!
Obejrzałem na początek pierwsze 3 części. Doprawdy, to co innego słyszeć piąte przez dziesiąte o tym, jak żywność jest produkowana, a widzieć to w kontemplacyjnym ujęciu - bez dodatkowej i rozpraszającej narracji. Można w dużej mierze poczuć, jakby to było tam być i spokojnie się przyglądać szczegółom.
Co prawda brak komentarza trochę ogranicza rozumienie, tego co się widzi. Np. nie załapałem co robiła ta kobieta kurczakom, pod koniec pierwszego kawałka, kiedy każdego brała ze skrzynki i na sekundę przystawiała do maszynki?
Także nie wiedziałem, co dokładnie się dzieje, kiedy pobierają spermę od byków i ją badają.
Tak czy inaczej - niesamowite sceny. Wiedzieliście, że porody cielaków robione są przez "cesarkę"? Krowa stoi, nieświadoma że ktoś coś z niej wyciąga - jest znieczulona i ma wielką dziurę z boku ciała.
Nie mogłem pohamować się od skojarzenia kurczaczków wielkanocnych, w koszyczkach, rozckliwiających kobiety i nie tylko, kiedy patrzyłem jak setki nich są sortowane jak ziemniaki - jadą na taśmociągach, spadają z wysokości ponad metra. Nie ma patyczkowania się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum